Tuesday, February 28, 2012

makan luar - warung tepi jalan depan Shah Beach Resort

assalamualaikum

punya panjang tajuk. lantak
ni hari ahad tu. lepas pergi wedding kat Semabok, saja jalan2 sampai ke klebang
lepas tu cakap dgn ayah aku
aku selalu nampak ada warung bawah pokok depan shah beach resort kat area klebang tu
penuh je orang
ye. menjadi 1 kesilapan suggest tempat2 makan kat ayah aku ni
sebab respon dia "okey jom singgah!"

ppftttttt >_<


ramai jugak orang masa ni. tapi seat dia banyak. so ada la kosong jugak
best tempat dia. walaupun cuaca panas, tapi sebab bawah pokok, terasa kenyamanan beliau



buah berangan beli kat area pantai 1 malaysia. suka. manis2 lemak. panas2 lagi plak tu
1/2kg RM 13. takpe bukan aku bayar.hueheuheu.so kasi bedal!



aku punya coconut shake jagung. not bad
tapi tak leh lawan coconut shake klebang yang pemes itu lah



adik punya abc special



mama punya cendol


me daddy punya air mineral.haha. and dia makan kueytiow hailam




adik punya nasi lemak. ok je nasi lemak dia. nasi dia tak lemak sgt. best gak
tapi sambal dia tak kick.macam rasa pahit plak. apsal ntah



aku order mee kari. so so aje. tak leh lawan pappa rich punya mee kari.nyam nyam
okey craving pappa rich -_-



menu2 tepek kat tirai tu


so rating, 3/5 je kot
makanan dia biasa2 je la. cuma aku tengok ada orang order chocolate shake, macam sedappp je
sebab jeling2 meja orang sebelah.hahaha buruk perangai

so kita jumpa lagi dalam episod makan luar akan datang!
see ya !! =P


lets klik !!

10 comments:

saffiya_aleesya @ echa said...

ko kan Lya buruk perangai dah ada coconut shake jagung pun nak jeling2 chocolate shake meja sebelah..apa ade hal order jer lagi satu kasi sedut dua2 gelas hahaha

miss nina said...

sedapnya abc tu.. macam2 ada kat topping nya

YanaMIB said...

oit boleh x blog ko berpantang dr cite psl makan2?? grrr~

Taufiq Arifin a.k.a. Topimagine said...

macam sedap je.. depan shah beach resort ek... nak g la anti... :)

fairus said...

OIT... KAT KAMPUNG SAYA DAH NI.. MEMANG BESTLAH KEDAI NI.. TAPI SAYA SEKALI DUA SAJA KOT SINGGAH..

rATu kEBaYA said...

pergh... walaupun 3/5 je dapat.. tapi memang meriah makanan yang ada kat situ ye..

Teratak Hami said...

Lya, akak baghu buat n3 coconut shake klebang. Jauh lagi akak nak follow awak ke Ombak Rindu lagi then ke gerai bawah pokok ni.

Klu ada tempat makan sedap kat Melaka, rekomen kat akak.

Munnafendy said...

mama cendol, anak2 abc dgn shake2...tp ayah air mineral je...ahahah kesihatan tu penting ye pakcik =)

♡ m.a.w.a.r_ b.e.r.d.u.r.| ♡ said...

arghhhh...sedapnya abc tuh...mee kari tu pon menarik

Ezad Skytech said...

macam nak try je coconut shake jagung tu...nampak sedap..huh~