Friday, March 30, 2012

makan luar - hasbima @ pengkalan balak

assalamualaikum


tengok tajuk tu. ye maka nya ini adalah entry makan
redza, sila bersabar. huahuahauhua


ni semalam balik koje, baba ajak p menopik dekat dengan area rumah je la
so pergi menopik kat Hasbima @ Pengkalan Balak
tak tau kenapa plak nama dia Hasbima, nama owner dia kot
padahal kat kedai takde plak tulis apa2 yg berkaitan Hasbima. lantok


ni bukan bapak aku buat tarian aserehe ke apa ke ye
dia tengah menunjukkan yang siku dia bengkak. kan merah2 area siku tu. bengkak and sakit, especially pagi. tak leh angkat tangan tinggi. 90 darjah pon sakit
pergi hospital, xray bagai doc cakap takde apa pon. so just buat terapi je la. exercise tangan
pastu balik rumah, sendiri punya inisiatif, balut daun la, sapu gel itu gel ini, surutnya tak plak
dunno whyyy



aku makan roti tolo. kocik eh roti tolo macam besa tapak tgn aku je *ceah dasar pelahap*
tapi memang sedap la. kuah dia tu superb gila




tahu ayam. pon sedap. tapi tak leh lawan sendiri buat * nak jugakkkkkk*



3 layer tea. ni actually menggatal nak order sebab aku order teh o ais limau
pastu tak habis. muak. bawah tu air gula merah kot, tengah mcm santan/susu cair, atas teh
geleng2 kepala minum sebab tak kene tekak btol



adik makan nasi goreng kampung yang portion nya utk 2 orang
kat sini portion makanan goreng2 dia memang besar. boleh makan 2 orang.
earlier baba makan bihun sup. bihun sup dia memang best. memang bihun sup kampung pure lah

so siapa datang pengkalan balak, sila roger i. nanti bawak makan sini. hihi


lets klik !!

13 comments:

gadisBunga said...

pengkalan balak eh? ok, nanti saya roger!

redza said...

baik aku gi rumah ko terus..buleh mkn masakan ko

awat xorder 2 keping roti tuuu...baru kenyang

zurayusoff said...

hai salam kenal...
cam menarik je rupa tea tu...
rasa dia mcm cendol skit2...

fairus said...

DAPUR BELUM SIAP LAGI KE? MAKANLUAR JE.. ;)

saffiya_aleesya @ echa said...

sian plak kat abah ko siku bengkak ekk..pelik kan dah bengkak pun doc kata xde pape plak!! try berubat tradisional laa pulak Lya..risau pulak!!

miloais milo said...

iols suker 3-layer-tea.... sedap hoccay!
kalo yg kat sana tak tau lah.... ekekekekeke

beb - if your father masih tak ok tangannya...
suruh heols buat medical check-up...

LYAfrina said...

aum..sedapnyer/...lya pon suka makan tauhu... ta,bahlak dgn air tea 3 layer tu...

LYAfrina said...

aum..sedapnyer/...lya pon suka makan tauhu... ta,bahlak dgn air tea 3 layer tu...

sahromnasrudin said...

dik, teh 3 layer tue sgt sedap tau huhuhuhhhh

Kazman / Sue said...

kami tahun baru cina lepas pergi juga pengkalan balak.... best laa lepak sana.... malam2x situ hidup...meriah jeee...

Fadzli Amir said...

Pengkalan balak???...kat mane ek?...Nak bagi petua sikit pasal Baba tu, petua org tua2, ambil sarang angkut2 yang tanah yang selalu buat sarang kat dinding rumah tu, ambil pasir dia je hancurkan dan letak air sikit, tumbuk bersma daun duri semalu lepastu pupurkan dan balut. Buat masa nak tidur malam...InsyaAllah...

sudipVSsenduk said...

first time dengar tauhu ayam... Mcm tauhu sumbat je :-)

ct odah said...

eh nti i nak dtg melaka...blh la u blnje i kan..hahahahahahah..larikkkkkkkkkkk...