Tuesday, March 13, 2012

makan luar - ombak rindu lagi !

assalamualaikum

semalam celebrate birthday ayah kiteeeee
yang ke 53
saya berdoa semoga ayah saya cepat2 dapat menantu (dan saya cepat berlaki)
miaaahahhahahaah *hempuk dengan bantal*



kak coffee tort yang omak den beli
sokmoooo coffee omak den tu



ni sebahagian hadiah yang staff office dia bagi
aku suka!!! boleh tepek pic diri sendiri banyak2. mihihihi



lepas tu malamnya pergi makan di luar
p makan dekat Ombak Rindu!!! hanya terdapat di Melaka
negeri lain ada nama restoran begini? kehkehkeh

oh restoran ni dekat kelemak ye. kalau dari alor gajah, dia selepas bomba alor gajah, jalan depannnn sket, belah kiri, banyak lampu putih2. meriah dah nampak dari jalan tu
nama restoran dia, dekat board tulis "Ombak Rindu.. Sifu Ikan Bakar"
kalau tak silap lah yeee


hasil order. macam ini lah ye kalau sorang order 1 jenis. pastu rambang mataa lagi




kami order :
- Siakap Bakar
- Tomyam Campur
- Ayam Black Pepper
- Puyuh Goreng Kunyit
- Sayur Kangkung
- Sayur Kailan Ikan Masin
- Telur Dadar
- Maggi Ketam
- Kueytiow Kungfu




cili kicap fail. air asam marvellouus




super delicious tomyam. pedas + masam bergabung meletup dalam mulut ku
balik rumah, sakit perut. padan muka. tapi puas. ngehehe




adik punya maggi ketam. feveret dia. ketam sekoq. 1 claypot ni RM 10 kot

itu je. kenyang btol. balik rumah tersandarrr. okey buruk perangai. hihi


lets klik !!

16 comments:

atty's said...

banyaknya makanan..semua nampak menarik.

selamat harijadi pakcik

redza said...

mesti ko yg makan paling banyak kan????

fairus said...

KAT MANE RESTORAN NI ERK?

yana lyana said...

Happy birthday utk ayah awak :)

rATu kEBaYA said...

ketam claypot tu buat akak teringinlah lya... mendera perasaaan betullah..

gadisBunga said...

awak nak belanja kite makan kat seoul garden eh? ok. bulan depan kite sampai sana! hahaha!

gadisBunga said...

eh lupa lak nak wish besday.

selamat hari lahir uncle! semoga ceria selalu! :D

LYAfrina said...

sedapnyer..meriah menu..

frame tu..cntik sgt

LYAfrina said...

sedapnyer..meriah menu..

frame tu..cntik sgt

Ros said...

Salam Lya,

Selamat hari lahir buat ayah Lya ya,semoga dikurniakan yang baik2 saja dari Allah....

Tu dia aihhhh.. tak tahan kak Ros tengok menunya tuuu....sampai penuh meja dah haaaa..he.he.he....

eelobor said...

meh sini bantal nak tolong hempuk.... huhuhuhu.... sedap nya menu makanan. terliur lak rasanya walau dah kenyang

saffiya_aleesya @ echa said...

ni kira kali kedua laa ko g makan kat situ kan?? adik ko tak habis2 ngn maggie ketam dia hehehe..apa pun selamat hari lahir buat ayah ko..moga ayah ko panjang umur dimurahkan rezeki dan bahagia disamping keluarga..tambah2 bahagia bila dia dapat anak macam ko ;-)

sahromnasrudin said...

maggi ketam lg..mmg peberat dia la tue hihihihhhh

♡ m.a.w.a.r_ b.e.r.d.u.r.| ♡ said...

rasenya dah 2 kali tengok meggi ketam tu ..haish...teringin dah ni ..hahah seb baik tak ngandung kalo tak..kna pi cari ..:PPP

wahida said...

megi ketam? tak pernah lak aku mkn...nampak sedap dan aku suka sgt dgn ketam...

alahai, mana nak carik neh???

Cik Lia Lomi said...

perghhh..marvelloss..mesti sehingga menjilat jari kalau makan tu..