Monday, March 5, 2012

makan luar : seoul seoul seoul !!

assalamualaikum....

kum kum kummmm

lempang ! pagi2 isnin nak mengada jadi hantu kum kum
jadahnya

okey sabtu lepas after habis kerja dalam 1pm macam tu,gerak ke Seoul Garden dekat Seoul

eh bukan! Melaka je hoi.miahahahaha
dekat Mahkota Parade. pergi berdua je
dari pagi simpan perut, sebab nak makan busat kat seoul garden. mihihihihihi


gambar terpaksa crop. sebab ada makhluk2 asing tidak di kenali menyemak enteprem. bingai


wiwiwiw sengeh lebar nak membedal tu. pergi berdua dengan amoi tuh la.



table barbeque people. super nyum!!!



feeling goreng telur kat rumah. eh yang panjang2 tu yam. sedap bila grill atas tu. nyam nyam




okey aku tau aku memang buruk perangai suka intai meja orang sebelah.hahaha




apple salad + potato salad + coleslaw sedap gilak!



sampai kering2 grill plate ni. ni dah 2 kali tukar plate ok. tak sanggup tukar plate untuk kali ke3, maka reti2 lah berhenti makan tu



dessert ada abc, cendol yang self service. suka hati nak letak bahan byk mana pon. ni second round, tu yang amik ice cream dgn bubur kacang je. tapi bubur kacang not nice



ni table masa mula2 nak makan. bersih kan. table lepas makan, nak tengok pergi fb gua
macam meja kene pecah rumah.hahaha

pada aku, seoul garden ni best! yang marinate dia, sangat sedap, and ada mcm2 jenis marinate untuk ayam, ikan, beef, kamben.
and macam2 jenis balls, salad2, haiwan laut berkulit keras (kupang, lala), dim sum, pau, dessert. macam2
aku amik pakej ni yang takde air. kalau nak air tambah duit la. ni tak amik air sebab dessert2 kan dah ada. lagipun, kalau makan pastu minum2, cepat kenyang nanti. so rugi okeh.hahaha

so itu dia episod makan luar kita kali ni
jumpa episod akan dtg.bahbai!!


lets klik !!

12 comments:

redza said...

makanla selagi ada selera huhuhu

fairus said...

PASTIKAN YANG HALAL YE.. SAYA SECARA PERIBADI BERASA RAGU-RAGU RESTORAN SEBEGINI TENTANG STATUS HALALNYA..

SEKADAR MENGINGATKAN SAJA. KALAU ADA LOGO HALAL TIDAK MENGAPALAH.

fairus said...

PASTIKAN YANG HALAL YE.. SAYA SECARA PERIBADI BERASA RAGU-RAGU RESTORAN SEBEGINI TENTANG STATUS HALALNYA..

SEKADAR MENGINGATKAN SAJA. KALAU ADA LOGO HALAL TIDAK MENGAPALAH.

Taufiq Arifin a.k.a. Topimagine said...

wah.. cam sedap jerk.. bile nak ajak aku lak makan kt sini :)

ainnoraini said...

bestkan makan kat situ..boleh pilih mana yg kite suka..

eelobor said...

tersangat menarik.... terima kasih berkongsi. rasanya macam nak mencuba jugak la.... tapi nak kena cari area KL jer lah

sahromnasrudin said...

jumpe k pop tak?? hihihihhh

Mysara Ab Rahman said...

sebut seoul tu dh terasa mcm mkan kt korea plak..hee

sarah mohamad said...

Wahhh sangat tempting tengok gambar makanan ni. Heheh Tak berkesempatan untuk try lagi seoul garden ni =P

Ros said...

Salam Lya,

Wahh....macam2 ada...Sedap ka menu dia ni Lya....?Harganya pulak macam mana....?

gadisBunga said...

bagus! makan jgn sekali dgn air. nanti cepat kenyang! eh?

hahaha!

wahida said...

sedapnya nok...aku dah teringin dah ni...adoi la hai...