Tuesday, March 20, 2012

sebab apa dah lama takde entry main masak-masak ?

assalamualaikum

agak dah lama ye blog aku ni sepi entry memasak
sebabbbbbbbbbbbb
dapur rumah aku tuh sekarang macam di langgar todak
tengah renovation.
alhamdulillah rezeki lebih sket, bukan rezeki aku, mama la. haha. dia dah dapat keluar duit kwsp dia. dah tu memang menjadi idaman dia la, dapat keluar duit kwsp nak besarkan dapur.
sebab dapur kami sebelum ni memang kecikkkkkkkk. kalau 2-3 orang dok menyebok nak memasak memang dah ala2 lemas uols... tsk tsk tsk sedihkan
tuh belum kes kenduri kawen... kawen? ehek ehek ehek
gedik. lempang baru tau



dapur lama kamu yang tiles kaler brown tu. yang area cat warna biru. sebab tu la rak tu macam tinggi sebelah rendah sebelah.huahuahaua



ni area memasak.
buat masa sekarang, rumah aku mmg dah macam tapak construction. dengan habuk merata2. sampai kat rak tv, habuk punya tebal. kuasa nak lap. *memang bukan aku lap pon*. huahuahau

nanti mama nak ajak beli aksesori dapur
aku nak cari chopping board besaaa macam dalam French Food at Home yang si Laura Calder tu guna *okey siapa kaki show masak2 kat AFC tau lah ye*

ngeh2. okey sekarang nak berangan nanti dapur dah siap nak masak macam2
puihhhhhhhhh
macam aku rajin plak =P


lets klik !!

14 comments:

Amy Syaquena said...

Besar dah dapur awak..simple dan cantik..pasni semakin rajin la awak ke dapur ye hehe..akak nak ke melaka nanti leh singgah umah awak , teringin nak merasa air tangan budak comel nie..

rATu kEBaYA said...

bila dapur dah besar lagi banyaklah boleh masakkan.. bestnyer... mood nak masak tu lain sikitkan..

redza said...

tak kenallah Laura Calder tu....dapur besar hanya sesuai utk mereka2 yg rajin ke dapur memasak bukan rajin ke dapur utk makan aje hehe

Taufiq Arifin a.k.a. Topimagine said...

ko jgn nak berangan lebey la.. ko bukannye reti masak pon :)

♡ m.a.w.a.r_ b.e.r.d.u.r.| ♡ said...

luasnya dapor? boleh main kejar-kejar ...hihi

MaDiHaA a.k.a Ratna said...

dapur akak skrg.. nak pegi ke sinki.. jln 2 tapak dah sampai... kalau ada 2 org kat dapur dah takleh bergerak.. hehehe... mmg syok bila dapur luas ni kan.. tp penat sikitlah bila masak sbb nak ambik apa2 semua kena menapak lebih sikit.. (serupa dapur mak akak kat kg) tp yg penting selesa tuhh..

hantumakan said...

dek oooiii,
besaq amat dapoq kau.. bulih main badminton tuuu...

miloais milo said...

best banget dapur besar camtu...
selesa jugak nak masak2 ni...

so... next entry - konpen ada menu makanan yg best2 kan????

fairus said...

cantik dapur.. lepas ni bolehlah masak lagi sedap., ;)

gadisBunga said...

takpe. boleh makan luar selalu. sebab alasan 'tak boleh masa, dapur tgh renovate'.

heheh!

Mysara Ab Rahman said...

mai duk umah sewa ni lama dh tak memasak...emm..

Ezad Skytech said...

wahh...makin besar dapur..lepas ni boleh la berperang kat dapur ye...hee~

LYAfrina said...

lps ni kna rajin2 memasak la.. huhu.. besar gak tu sambung kan.. baru selsa nk memasak...

Teratak Hami said...

Mama buat dapur untuk sambut menantu ek? Senanglah nanti orang nak merewang :-)