Thursday, May 3, 2012

Ana Ikan Bakar Petai @ Tg. Lumpur

assalamualaikum

okey mari sambung entry trip ke kuantan itu
err... it's more like makan trip kot. hahaha
whatevs. memang trip makan je pon
nasib stay 1 malam je. kalau 2 malam?
mau balik melaka jalan macam orang tunggu hari uolss...

so sampai kuantan hari sabtu maghrib tu, dah rest segala, malam keluar makan
memang nak cari seafood je lah
so tanya kat budak hotel, dia cakap yang famous adalah Ana Ikan Bakar Petai tu
actually ni bukan first time datang sini. cuma first time nak p try Ana ni



segan kan nak on flash uols. tak pasal2 1 kedai pandang kang




bro and momma. adik bujang tu muka kerek sebab kene kejut nak p makan
tu yang muka gaya macam nak bagi 5 jari kat muka je




memang full house la. sebab malam minggu kan. seat luar penuh, dalam jangan cakap la
nasib dapat seat

so pergi pilih seafood dengan baba. dah pilih2 tu, tunggu2 order la jawabnya


baca doa makan dulu ye!!




ikan aji-aji masak 3 rasa
sedap jugak. ikan dia fresh and goreng garing
krupp krappp makan tang sayap ikan tu




star !!!!! ikan sebelah bakar petai
omg sedap gilerssss. aku suka air asam dia banding dgn kicap tu
and menjadi lagi sedap aku sorang je yg makan petai. so i pulun petai sorang. mihmihmih




tak pasal2 letak pic lagi sekali. okey memang sedap. nangis sekarang sbb hanya ada kat kuantan, melaka takde ! waaaaaaaaaaaaaaaaa




tomyam campur. not bad. tapi tak leh lawan ombak rindu punya la. yang tu masih terbaekkk




sotong goreng tepung. pilih 2 ekor je, punya banyak
sengkak perut nak perabih. dan ianya adalah sangat sedappppppppppp


lepas tu, tak cukup uols, p order ikan siakap lagi sekoq,buat bakar petai lagi. nyamnyamnyammmmm *xde gambar. tangan dah berminyak2 kuasa nak pegang camera*



burp !! alhamdulillah..

so overall yang kitorang order

- ikan aji2 3 rasa
- ikan sebelah bakar
- ikan siakap bakar
- sotong goreng tepung (2 ekor saiz besar)
- tomyam campur
- sayur kailan dengan kangkung
- telur dadar
- bihun sup baba punya
- nasi 1 mangkuk
- air (5 orang)

total kene RM 145
murah kan! okey murah la untuk 3 ekor ikan dan sotong dan lain2. fresh pulak tu

foods : 4.5 bintang
service : 3 bintang
suasana : 3.5 bintang

wah siap bagi bintang2. lantakkk. haha

so siapa datang kuantan, jangan lupa singgah Ana Ikan Bakar Petai, Tg Lumpur. Kalau uols dari bandar kuantan, dia belah kanan, kene buat u-turn la. kedai warna hijau
wahh bajet maria tunku sabri habis ni. hahaha

okey jumpa next episode.
*lempangggggggggg*



lets klik !!

7 comments:

nur anis said...

perghh..licin tu...

kalau saya dapat ikan bakar dengan petai tu, mesti korek petai dia dulu buat makan..hehe...tak pernah jumpa masak ikan bakar dengan petai..tapi nak g kuantan jauh...

miloais milo said...

ok - dah masuk list kedai makan yg bakal dikunjungi
tapi ntah bila lah...
hanya tak berapa ok - bab petai
sebab... iols tak makan petai

atty's said...

sedapnya ikan bakar + petai tu..
kat bangi pun ada anak ikan bakar petai nie

pena rozie said...

Banyak murah tu....

fairus said...

NAMPAK MENYELERAKAN.. TAPI SAYA TAK MAKAN PETAI..

LYAfrina said...

aummm...sedapnyerrrrrrrrrrr....
dah lama sgt x mkn ikan bakar..

rATu kEBaYA said...

Detail... akak suka.. ni yg berhajat nak ke kuantan..