Monday, May 21, 2012

Ayam Panggang Serai

assalamualaikum

dari blog ni sepi takde entry
baik aku tepek Ayam Panggang Serai yang aku buat masa mother's day last week


berangan master chef tak habis2 lagi. boleh di lihat dari cara mencalit mayonis itu. haha



ayam panggang serai yang di perap semalaman. resepi adalah ihsan menyalin di blog Kak Hana
resepi di sini >>>> Ayam Panggang Serai



kentang dan carrot kene rebus dulu separa empuk. tapi carrot tak masak. bagusssssssss




salad yang saya suka. makan macam tu je pon best. maka adik aku akan ckp "macam kambing ko ni". kongajaq




coleslaw
caranya adalah : carrot + kobis + coleslaw dressing (Lady's Choice) + black pepper + garam + gula + olive oil




taraaaaaaaaaaaaaaaaaaaaa !!! eh masa ni ayam blom masak lagi
so, menyolek pinggan je dulu




taraaaa!!!!!!! okey ayam dah siap bakar



taukey makan molek sungguh gayanya !!



lets klik !!

12 comments:

Teratak Hami said...

untung dapat kakak macam ini. Sure gemuk adik bujang ko nanti.

miloais milo said...

sedapnya nampak ayam bakar serai tu...

nanti lah - kelapangan nak try buat juga!

saffiya_aleesya @ echa said...

kemain ko yer leh masuk master chef ni hehehehe

gadisBunga said...

mmmmph! mmmpphhh!!! gile ah!

sila masuk masterchef taun depan!

nur anis said...

wahhh..sedapnya nampak...

redza said...

wow!!! nmpak cam sedap je ayam tu

Taufiq Arifin a.k.a. Topimagine said...

adik ko cm muka terpaksa je nk mkn masakan ko ni... cnfirm xsedap kn.. haha

ainnoraini said...

sedap jer nengoknya tuu..
kakain pulak terasa lapar ni..

Munnafendy said...

oh myyyyy.....

syok gile kalau masak mcm ni hari2! haha

wahida said...

woi!! ko buat aku terliur tahu??

menncikkkkkk!!!

fairus said...

BEST KALAU DAPAT ORANG GAJI PANDAI MASAK CAMNI... OPSSSS... CABUT..

LYAfrina said...

wah..mgiurkannnnn