Monday, May 14, 2012

Cupcakes for Mom's Day - 1

assalamualaikum

sorry lah ye
last week korang mengadap je la entry yang sama je dari hari selasa sampai semalam
tak update2. letih uols, kat office banyak koje. tak sempat nak update *tapi blogwalking sempat pulak!!*

so ni masa mom's day kelmarin
buat cupcakes dengan simple western menu.
so ini entry cupcake dulu. nasiblah ye. aku ni memang takde inisiatif entry ilmiah ke apa ke
ni memang blog makan. see the pipi lah woi kembang mana !!

aku buat choc cupcakes. resepi mintak izin salin dekat blog kak Madihaa dekat entry black beauty chocolate cupcakes

while the buttercream? beli je yang dah siap kat kedai kek. bukan whipping cream ye. butter cream. dia ready made. so balik just putar sampai putih. warna dia macam warna butter. tak tau lah tempat lain ada jual tak. ini first time aku jumpa butter cream ready made. bagus tak payah susah nak mix itu ini. aku kan pemmmalass



tangan keras and mata mengantuk masa buat ni. buat sabtu malam. pukul 1 lebih kot. mana tak mengantuk.
btw yang kiri kanan tu actually dia nak buat cam butterfly. tapi ni butterfly aku cacat ye. kalau cantik, ia akan jadi seperti gambar di bawah2. sila scroll down nanti



yang nak tulis nama2 tu, nozzle kecik nak mampos. ok aku x jumpa nozzle aku. mana aku campak ntah. so jumpa yang halus nak mampuih dengan yang besar. arghh kene beli lain gamaknya
butter cream tak ratakan kemas2 ye. sebab aku mengantok la ngoi !!! ni namanya asal boleh


hah yang konon aku nak buat butterfly tu, kita potong lebihan kek yang terkeluar tu. bagi dia betol rata2 dengan cawan kek tu. lebihan atas dia macam kat hujung tu





okey ni butterfly yang cantik mintak izin share gambar dari blog masam manis dekat entry beliau butterfly rainbow cupcakes.



hah nak banding dengan butterfly aku kan, macam langit dengan bumi. tak memasal aku paksa adik aku cakap "nampak butterfly tak !! tak nampak pendek umur"
hahahah

entry tak habis di sini ye. tapi cupcakes habis di sini
nanti sambung menu lain. ha ha ha ha ha *gelak tanduk setan*



lets klik !!

13 comments:

miloais milo said...

janji uols buat sendiri nokk....
konpem mak uols gumbira dan rasa bahagia...

C.M.A @ CikMoonAdnan said...

hehe... xpasal2 adik kena kata nampak butterfly tu laa yerk...

Taufiq Arifin a.k.a. Topimagine said...

ko memang ada bakat la wat cake2 cm ni ek.. anti bile ade rezeki bukak la biznes.. ak jd partner business ko nak.. hehe..

Teratak Hami said...

Terpaksa cakap nampak butterfly ... hehehe. Janji sedap dan kerajinan ko tu dik harus dapat pujian.

LYAfrina said...

bagusnya..sure mak sgt2 terharu ni..cantik lak tu deko ats cup cake tu

[PCL] said...

sy suka cupcakes..lg2 chocolate...mesti sdp sangat nih.

fairus said...

SAYA PUN AGAK SIBUK SEDIKIT.. HANYA MAMPU BLOGWALKING PADA YANG RAPAT..

oya said...

cantiknya..bila nk buat utk kite..hehe

sudipVSsenduk said...

buttercream ready made? BESTNYA!!
mmg cukup malas buat buttercream... leceh

YanaMIB said...

ko mmg ank yg sentimental aa beb..sok ank ko pn mesti bg hadiah sentimental gini time besday and mother's day kt ko..caya la aku ckp..so cpt la kawen..ngahaha *motif sgt!* =P

gadisBunga said...

kretip gak eh buat butterfly dasi sisa kepala cuppies. heheh~

MaDiHaA a.k.a Ratna said...

cayalah dikk!! mesti seronok & bangga mak dpt cuppies dari anaknya ni kan.. akak tak buat apa2 kek pun baik utk besday sendiri maupun utk mothers day almaklum.. mak akak kat kg.. lom sempat nak balik lg.. hujung bulan ni insyaAllah.. hehe.. tunggu kakak dini besar kot2 dia ghajin nak buatkan utk ibu dia ni satu hari nnt.. hehehe...

Ros said...

Assalamualaikum Lya,

Tu dia rajinnya anak mak nih he.he.he....comel2 semuanya...janji buat sendiri kan Lya..mesti mak Lya suka sangat pasai anak dia yang buat semua ni....