Thursday, May 31, 2012

makan luar - somewhere in Masjid Tanah

assalamualaikum

hai lah busy okey kat office. banyak kerja
so merasa la beberapa hari blog menyepi je tanpa sebarang makanan. hahaha

so ni makanan baru masuk LOL
semalam makan luar. reason : tak masak. hahahah bagus2
harap dapoq je besaq. berasap nya jarang jugak
malam tadi makan dekat area masjid tanah je
nama kedai wa tak tau. sebab menonong masuk je


datang je serbu otak-otak dulu. sekejapan licin bekas. naga btol



rojak buah. tapi kalau macam ni bukan panggil colek ke? whatevs, telan je



daku makan nasi goreng paprik. at first blur tak tau nak makan apa. so order je la benda ini



adik punya nasi pataya.sos dia kat atas teloq tu manis nak mampuih



adik bujang punya mee goreng. rasanya sedap, cuma mee tu slack sket. mungkin tak cuci bersih, terasa kapurnya



tomyam. aku tak suka. sebab letak lengkuas. kembang tekak. tapi mama baba kata sedap. apa2 je lah



hah ni sedap. wajib order kalau keluar makan. puyuh goreng. kali ni order puyuh goreng berserai. sedap



baba makan chicken chop. biasa tekak western tu. sebab fish & chip takde plak malam tu
sedap jugak. and mama makan nasi goreng cina. no pic.


hari ni semua orang takde kat rumah. pergi muar,baba nak mengurut tangan dia
mama siap pesan balik kerja nanti masak sket
what? aku balik kerja nak masak? itu kene tengok mood
silap2, aku tapau je nanti. hahahaha okey pemalas lipas namanya -_-



lets klik !!

8 comments:

redza said...

puyuh goreng tuuuu...sedap

fairus said...

NYUM.. NYUM.. ENAKNYA.

miloais milo said...

sedap nampaknya puyuh goreng serai tu...
nommnomm

rATu kEBaYA said...

dah lama tak makan puyuh goreng..

gadisBunga said...

weiii...bertambah la berkeruk perut yang dah sedia berkeruk niiii~

Anonymous said...

dik, next time kalau gi makan mana2 kat area masjid tanah/alor gajah dan yg sewaktu dgn nya, bagi la tau nama restorannya sbb akak bukan org melaka tp slalu kesana kerana urusan kerja, x tau nk mkn kat mana yg best n akak slalu folo adik punya blog sbb nk tahu tmpat mkn yg best2 kat melaka tu...he he tq

saffiya_aleesya @ echa said...

ko memang pemalas lipas kan..hahahah wahh cam ada laki plak balik keje kena masak..kalau aku pun men tapau je.

p/s: weii Lya kalau xde pe hal kita jumpa tau..nanti aku email no tepon aku yer.

Anonymous said...

pehh,...lapar la tngk