Monday, June 25, 2012

berkelah di wad

assalamualaikum

gila takde mood nak kerja hari ni
otak asek memikirkan nak p interview esok tu
aku takut sesat je. tak ingat sangat jalan nak p menara olympia tu. huhu

rutin hari2 sekarang menghadap hospital melaka je lah kan
balik keje ngadap spital. setiap hari. dan setiap hari jugaklah keje aku meronda cari kedai makan, nak tapau kasi baba. sebab baba tu suka makan. tengok ! keturunan kan. sebab tu aku suka makan. kahhhhhhhhhhhhhhhh

sabtu ahad biasa mama tak balik
stay sana. dia siap bawak kipas dengan kerusi malas untuk tidoq malam2. sebab kerusi malas kat spital limited, pastu cas RM1. kot kerusi elok takpe. kang duduk, terbolos pungkoq, dah 1 hal kan. baik bawak sendiri

so tinggal ber3 je kat rumah. adik no 3 dengan bongsu (no. 5)
ahad, aku la bangun awal. puas menjerit suruh lagi 2 orang tu bangun, harammmmmm tak bergerak tido. now faham lah ye macam mana mama jerit pagi2 nak suruh bangun tapi kau tak bangun2

kemas2 rumah. masak breakfast. semalam buat mihun goreng dengan goreng keropok lekor & keropok keping. buat nescafe o'. siap2 masak breakfast dalam pukul 8.30am. kemas rumah bla2. siap2 bahan nak masak lunch bawak p spital dah kol 9.30am. yang 2 orang tu harammm tak bangun lagi

aku geram. kasi tutup air cond. dengan harapan akan bangun sebab panas. sekali dia bleh plak bukak kipas. clap clap clap

sudahnya, pukul 10am baru bangun. terus aku suruh pergi beli newspaper dengan beli halia. nak masak tahu tak !

so, pung pang pung pang la aku memasak sorang2 kat dapoq
pukul 11.30am, dah siap semua.


sambal ikan merah + sup sayur + ayam black pepper
packing siap2 nak bawak p spital



siap2 semua, gerak p hospital dah pukul 12.30pm
lambat sket sebab tunggu cousin siap nak ikut sekali. pukul 1.30pm sampai hospital


sampai dan ngap !



ni anak buah baru kitew ! hak hak hak
anak sepupu. uwais al-qhorni nama di beri
nama dah macam gagah. tapi kuat meraung !
pantang amik, sekejap je dapat dukung, terus melalak. gggrrrrr
kau jaga eh uwais, tunggu ko beso sket, aku amik je. ko melalak ke apa ke belakang cite. haha
ni baru nak masuk 3 bulan. tapi berat, masyaAllah. lenguh pegang
aku geram tang pipi dengan peha tu. macam nak gigit. nyam nyam nyam. hahahaha

esok interview. 8.30am
doakan ye ^_^//


lets klik !!

13 comments:

♡ m.a.w.a.r_ b.e.r.d.u.r.| ♡ said...

Pergh ..terbaeklah..siap masak bawakkan bekal lagi :) ..anak mithali ..alhamdulillah ...baby tu comelnyaaaaaaaaaaaa

wahida said...

comelnya uwais tu...geramm!!

ko gud luck ye esok!!

gadisBunga™ said...

good luck yang. intebiu kat menara olympia eh? ada gps kan?

YanaMIB said...

mmg bley cpt sehat la baba ko klu asek mkn masakan ank dia jek..hihi amin =)

gud luck interview sok..kul brape la ko nk kuar kan..nk tolak sesat lg..huhu

eelobor said...

asyik anak buah jer yg baru.... huk huk huk

-Sara- said...

comelnyaa anak buah! :)

miloais milo said...

good luck untuk esok ye nokkk....

baby tu memang montel
drumstick tuh!
hak hak hak

LYAfrina said...

mujurlah ada ank pndai masak.. xperlu nk hadap makan spital y x ckup rasa tu kan.. moga ayah cpt sembuh yer

LYAfrina said...

mujurlah ada ank pndai masak.. xperlu nk hadap makan spital y x ckup rasa tu kan.. moga ayah cpt sembuh yer

Uncle Jonni said...

gudluck... huhuhu

Ros said...

Assalamualaikum Lya,

Good luck ya Lya interview esok dan semoga Ayah Lya cepat sembuh...

oya said...

good luck dear

fairus said...

LAMANYA KAT HOSPITAL.. BAPA AWAK KEJE MANE ERK?