Wednesday, June 27, 2012

lepas 1, esok lagi 1 !!

assalamualaikum..

sakit gilaaaaaaa kepala aku ni
dari semalam. ni akibat minum kopi secara berlebihan ke hape?
sebab semalam awal pukul 4am dah bangun, sebab nak pergi interview tu.
gigih punya awal. pukul 5am dah gerak. siap bawak bekal kopi o, tak nak bagi ngantuk konon
1 tumbler aku bawak. pastu sampai menara olympia betol2 pukul 7am
pergi breakfast. minum kopi lagi !!

actually, aku tak biasa dengan kopi. sebab selalu minum nescafe
tapi lately aku rasa aku dah overdose nescafe, so aku stop minum
ni sebab bangun awal takut ngantuk, tu minum kopi plak
then aku cakap dgn si cik abg tuh kenn, dia ckp kopi dengan nescafe dok berlawan2 dalam badan, tu naik sampai kepala.
bengong. tak leh pakai punya statement


bukti mak sampai paling awal nyah. gagagagagga
sorang pon belum sign !

post yg aku apply ni post rendah je. cuba luck, guna spm ok
sebab apply guna degree, haremmmmmm susah gila nak lekat

then masa interview, dia suruh isi pendidikan tertinggi, tak leh tipu
hampes. so isi la mak ada degree
sekali masa interview dia tanya, "awak ada degree, kenapa apply kerja ni. awak dah tutup peluang2 orang yg ada spm je nak cari kerja"

hampes ok. aku cakap la pok pek pok pek. rasakan
tapi interview semalam ok la. santai2 je
takde serius macam aku interview as pegawai bla2 last year. strict btol
yang kali ni, asek gelak2 je
panel 3 orang. so sempat plak menyembang kan, tanya pasal baba. then cakap la pasal baba sekarang warded
eh kompius? ni interview ke menyembang pasal bapak aku ni. hahahaha
then dah nak keluar, dorang sume suruh kirim salam kat baba. tapi, aku tak tau apa nama dorang. niceee. haha

then ada tanya pasal 1 malaysia. berjaya ke tak?
boleh tak aku jawab, kalau kita nak tau berjaya ke tak, tunggu pilihanraya. habis sume bantai gelak. haha
nasib mak cover gelak nok
aku ni gelak kurang adab sket. mihmihmihmih

then around 11am tu balik
ingat nak singgah puchong kan, rumah sepupu ku
dapat makan abc super delicious dia tu
sekali mata tak tahan ngantuk. balik terus

konon nak balik terus. kalau balik biasa aku exit tol pedas/linggi
sekali melajak tol ayer keroh
pergi hospital. sharp 1pm sampai. nice




sampai2, tengok bapak den bleh tak buat meeting dengan staff dia kat wad
nasib tak ramai. staff dia 3 orang je
siap bawak kfc untuk baba. ewah, orang sakit tak leh makan kfc ok. bak sini aku makan. gagagagagaga


eh elok plak dok update blog kan. padahal nak pergi tnb jap lagi. hakhakhak
okebai


lets klik !!

8 comments:

saffiya_aleesya @ echa said...

moga interview kali ni berjaya yer..

wahida said...

lepas ni ada lagi interview yer..insyaAllah, aku boleh rasa ko boleh dpt salah satu job ni...aku doakan ko...

baba tu mcm tak sakit je, siap buat meeting bagai kat sepital...kehkeh...

miloais milo said...

harap2 salah stau tu dapat lah ye...

abah uols tu dah sihat ke nokkk???
cam tak rupa pesakit kekdahnya....

♡ m.a.w.a.r_ b.e.r.d.u.r.| ♡ said...

macam ade harapan je ni? Insyaallah ade rezeki ade la keje tu kannn..tak pe mule dari bawah then dah dapat masuk upgrade la jawatan :)

Teratak Hami said...

staff babah awak tu mesti kutuk giler agaknya. Semoga berjaya tapi jgn le tinggalkan melaka .. huk, huk

rATu kEBaYA said...

moga-moga interview tu berjaya ye dek..

LYAfrina said...

gud luck dear..lya doakan y tbaik..insyallah..kalo dah rezeki x kemana..& andai bukan disini..pasti ada rezeki d tmpat lain..aturan allah itu y tbaik

Acik Erna said...

Lya..nanti akan dapat juga keje yang bersesuaian dengan kelulusan lya..