Friday, June 29, 2012

low low low

assalamualaikum


~ malam tadi ~


kan aku cakap lately aku pening kepala
eh bukan lately
start dari pengambilan kopi yang berlebihan sebab kononnnn nak tahan mengantuk kenn


hurm sebenarnya aku ni sangatlah jarang minum kopi
tapi sangat fanatik nescafe !
dua2 kan kafein. ek yeke ? ye kot.
pastu sampai 1 point, aku rasa aku overdose nescafe, tu aku stop. and tiba2 hari tu nak minum kopi plak
jahanam sistem badan aku macam ni
tu yang kepeningan tahap dewa

kelmarin cek bp, normal je. malam tadi, begitulah bacaannya. seperti di atas. huhu
low kot kan
ada tanya sebab tak cukup tidoq ke. yess memang tak cukup tidoq pon minggu ni
lepas tu adik aku yang kat mesir nun suruh common diet. waaaaaaaaaaaaaaaaa
haha bongok kan org suruh diet nak meraung plak

pastu tadi google info, and terbaca kat blog dr. zubaidi
tentang kafein terhadap kesuburan wanita

ada tertulis bahawasanya wanita yang minum lebih dari 1 cawan kopi sehari akan mengalami kesan ketidaksuburan sebanyak 50% !

aku minum nescafe hari2 ok! hari tu yang minum kopi, 1 hari lebih dari secawan !

gulp !! tidakkkkkkkkkkkkkkkkkk
aku nak kawen dan nak anak! *tiba* hakhakhakhak
tamparrrrrrrrrrrrrrrrrrr



lets klik !!

4 comments:

Teratak Hami said...

stop minum kopi dik oitt... kang badan subur, "barang" tak subur, susah jugak. Setiap kali nak minum kopi, ko ingat le nak kawen, nak anak etc ..

LYAfrina said...

owhh.. x jumpa doc ke..ambik ubat ke.. lya pon ada drh rendah..dlm msa sama ada drh tinggi..tubuh bdn lya x stabil..

lya mmg xleh minum kopi/nescaffe

** eyhh..konfius plok... nama sama la...

ainnoraini said...

Laa tak siat ke lya...
Bawak2 la berehat yee...

Klau kakain tk berapa pulak minum nescafe ni..suka minum milo...

AspenMyL said...

Lya...perlahan kan sikit dos pengambilan tu cik akak ek...da bole start craving on something new kot....cuba tny GB, suruh dia share....