Thursday, June 14, 2012

pineng day 2 - jeruk ! (part 2)

Assalamualaikum..

ok continue day 2 part 2
haksssssss ! koya nya kau ye sampai nak ada sequel
ingat harry potter ke nyah banyak fans. ahaksss!!

so lepas dah settle hal adik bujang aku kat kolej kediaman dia, and pergi makan nasi kandaq tu, balik hotel. solat. pastu aku dengan adik bujang keluar balik. mama & baba stay kat hotel.

kitorang pergi sunway carnival mall tu, sebab adik aku nak pergi popular cari buku, and beli baju la bla2. lepas tu, nak p cari jeruk. so tanya la adik bujang aku mana nak beli, dia cakap kat stesen bas butterworth. so, moh le kiteeee


haha buta arah btol sampai nak pergi bus stand pon on ovi maps. -_-
padahal adik bujang aku buat tak tau je. dia jalan main redah je. tau2 dah sampai. tsk tsk tsk. malu mak nok



dah nak sampai!



tadaaaaaaaaaa !!!!!!! aaa kecur liuran tak ??
aku sampai2 je tak tau nak pergi gerai mana 1. tengok gerai ni tak ramai orang datang, aku p sini je la. kesian plak.
terus blur tak tau nak pilih apa. asek telan liuran je, hahaha keji



aku beli yang bungkus jeruk campur tu dalam 5-6 bungkus untuk bawak p office
dorang cakap sedap, siap si amoi2 tanya ada lagi tak. hahaa. ntah aku tak makan jeruk campur ni
oh ye, jeruk campur tu 3 bungkus RM 10.00



ish tengok jeruk salak tu, memang kecur liuran ku
tapi aku tak beli pon
aku beli jeruk mangga tanpa kulit, yang warna kuning tu 1/2 kg = RM 4.00
dengan jeruk cermai RM 4.00 jugak. jeruk cermai dah lesap masa kat hotel dengan on the way balik melaka tu. hakhakhak
tinggal jeruk mangga je dalam peti. simpan untuk adik aku nak balik weekend ni

so itu je. ada part 3 ok untuk day 2! baekkkkkkk punya nanti
tapi yang dah tengok pic kat fb tak baekk punya la sebab dah tau kan. hakhakhak

okey nak siap2 ni. nak pergi site, handover kunci kat purchaser. khabarnya 16 orang nak datang sesi pagi untuk amik kunci. takpe, aku tukang monitor budak2 site je. agak2 tak cukup tangan, baru aku pergi bagi kunci sekali. aku buat paperwork je kalau ikutnya. so prepare apa2 yg patut ni. dokumen bla2.

okebai


lets klik !!

10 comments:

nur anis said...

perghh..heaven nya kalau dapat jeruk banyak cenggitu...

Afasz said...

terliur la tgk jeruk tu ....>_<

nk sikit

Taufiq Arifin a.k.a. Topimagine said...

wei, mak ak pon br blek dr penang la... xheran ak ngan jerok ko tu.. hehehe

redza said...

jerukkkk!!! sedap

pena rozie said...

sedapnyer serta mengeliurkan la...

♡ m.a.w.a.r_ b.e.r.d.u.r.| ♡ said...

alahai......jeruk mangga yang paling sedappppppppp.....memang kucur air liuran :PP

miloais milo said...

jeruk le plak....
emmm... iols gastrik so memang tak makan jeruk2 ni...

fairus said...

PERGI PENANG TAK BELI JERUK TAK SAH..

SZ said...

ya Allah, sedapnya!

wahida said...

aku mmg suka jeruk, tapi sayangnya boleh mkn seulas je, masuk ulas kedua, asma aku attack...huhu...