Monday, July 16, 2012

campur-campur

Assalamualaikum..

okey quick update. random, kasi campur je semua
sebab tak sampai hati membiarkan blog sepi. haha
ni actually banyak kerja. kan last week mc 2 hari, rabu khamis
so kerja banyak tunda. ni nak siapkan tender2. arghhh pitam mokcik

semalam, ada kenduri lagi
dekat2 nak puasa ni, sana sini kenduri. kenduri sambut puasa la kan. our house dah settle last week. ni turn sedara mara plak

semalam kenduri kat rumah makcik, dekat je dengan rumah
memang tak panas pungkoq duduk dalam kereta pon dah sampai
actuall boleh je jalan kaki. well hello, pemalas kate kannnnnn. lagi panas mencucuk. tak koser I jalan kaki. hakhakhak


meet my new sweet heart !
eh ! anak2 buah yang comel ni, terus je aku angkat jadi sweet heart
nak2 yang tembam gebu2 menggeramkan macam ni, sedapp woooo kemam lengan dia tu. hahaha
and bagus budak ni, senang dengan orang. tak meraung. melainkan dia lapar/haus, siap la melalak dia. wah keturunan btol. tak bleh lapar sket dah bising. haha



menu. aku amik sambal bilis petai, ayam goreng berempah dengan acar
ada jugak kari kambing. masalahnya mokcik ni tak makan kambing okeh
ada sambal bilis petai pon bagus. lamaaa tak makan petai
nak harap kat rumah masak petai, nan hado la kan. orang kek umah den ni tak makan potai hah


later petang, around 2.30pm macam tu pergi karok dengan adik2 ku, plus pergi hantar cousin balik rumah dia kat krubong
so, pergi asah suara dulu. dah nak puasa, mana leh karok ye dak. buang tebiat namanya.
nyanyi la kau berjam2 kat situ, sampai adik aku pon tidoo. aku memang gigih bab2 jadi retis yang tak berapa retis ni


ewahh cik kak, dah baik ke telinga kau tu sampai melalak retis bagai

then lepas karok, hantar cousin balik, tengah lepak2 kat rumah sedara tu, mama sms suruh balik, kata ada tetamu.
duh! sape plak datang kan. so balik la kite ke pangkuan bonda

rupanya, pakwe adik aku yang kat egypt tu datang. kebetulan dia ada family day kat ayer keroh, tu singgah
kalau aku tau dia nak datang kan, bleh gak aku pau karok kat dia ni je. menguji sejauh mana kah kelayakan nak jadi adik ipar. gagagagagag oopss !


baba ajak makan dekat medan ikan bakar kuala, penuh meja. serius, sengkak perut
after makan, jalan macam orang mengandung tunggu hari. pitam


itu aje. bagus btol cuaca hari ni. bagus untuk tido
ehhhhh banyak kau punya tido. keje lekas !!


lets klik !!

11 comments:

fairus said...

PASTINYA BERLAMBAK KERJA ATAS MEJA AWAK.. :)

Afasz said...

byk nye lauk tu... mmg mcm org ngndung nk beranak la ...hehe

nur anis said...

dekat tempat saya pun banyak betul kenduri...

gadisBunga™ said...

kirenye telinga awak mmg kompem dah baik la nih ek?

sayadankamerasaya said...

chopp...

slow sikit nih..
apokobondo ' retis' tu...

YanaMIB said...

haa ni mmg rojak campur btol nih..haha cute ank buah ko..senyuman lembut lg menawan..ecehh boboy kn?booked jd menantu pliss..kekekek =P

saffiya_aleesya @ echa said...

comei laa bam bam tu..geram cam nak cubit jwer pipi dia..ko memang antu makan kan leh makan smpai perut mengembung cam orang mengandung..hahaha

rATu kEBaYA said...

makanan yang sangat meriah... aduhai laparnyer..

MaDiHaA a.k.a Ratna said...

comey dak kecik tu kan.... mmg geram kalau nampak budak yg comey2 nihh... tak sihat rupanya.. moga cepat2 sihat ye.. anak akak yg lelaki tu pun baru ni sakit telinga gak.. doc kata ada jangkitan kuman sikit.. may be masuk air masa dorang mandi pool tu agaknya...

wahida said...

perghhh...karok lagu kosong tu... :)

ko boleh geng ngan aku sbb aku pun sukaaaaa mkn petai...

Teratak Hami said...

Banyak xtvt ko dik ... tapi akak suka part ko tulis keturunan takle lapar tu .. hehe