Tuesday, July 31, 2012

Iftar 2012: Day 10

Assalamualaikum

ye sekejapan dan masuk hari ke-11 berpuasa ye
dah boleh counting ke raya ke dak? mihmihmih
okey serius kebudak-bukan kau ni lya

weekend ni nak start menggentel cookies raya dah
barang tak beli lagi. tengok lah jumaat baru beli kot
perkakas pon tak bawak keluar dari gua lagi. nak cuci lah bagai. oh tu sabtu lah ye

dan semalam, balik kerja pergi bazar masjid tanah dengan adik aku
nampak gerai kuih talam kegemaran dah susut orang
aku cakap dengan adik aku, "ni lalu je mesti dah habis kuih talam kesayangan"
sekali lalu, ada uols !!! last loyang !
wah gumbira rasa nak melompat kucing! *over gila kau senah*


kuih talam idaman kesayangan yang menjadi rebutan
asal lalu depan gerai, kalau tak habis, mesti orang penuh macam ke hape. nak redah tak kuasa
kalau rezeki tu tuhan nak bagi, maka adalah
terus terkedek2 berdiri betol2 depan abang yang potong kuih talam tu, "bang nak 3 hengget!!"
yeee tak mengagak beli 3 hengget terus. tapi rasa tak cukup je. dapat makan 2 ketol. I want moreeeeeeeeeeeeeeeeee

kuih ni dia lembut ala2 bubur som2 je tekstur. memang cara dia kukus tak nak keras
tu lah special nya kuih dia. cukup rasa lapisan santan tu, gula merah tak manis sangat. terbaekkkkkkkk
hari ni nak pergi lagi la kot2 lah ada lagi kan. semalam tak puas uols! mihmihmih




aku beli jugak murtabak daging dengan cucur udang alor gajah
benci tau cucur udang tu. mentang2 lah bungkusan yang terakhir aku beli, banyak kerak plak dia letak. timun pon takdok tau. waaaaaaaaaa. tapi tetaplah lazat




mama buat ketupat goreng/lontong goreng
masa dok johor dulu, dorang panggil lontong goreng
excuse the sememeh malas nak lap. dah nak berbuka pon masa ni. hehehe


melaka berhujan hari ni. berat mata mokcik. huarghhhhhhhhhhhhh


lets klik !!

12 comments:

Afasz said...

isk sedap nye cucur udang tu.

terliur tgk!

jemput join contest untuk menang camera lomo kat sini --> http://afaszgiveawaycontest.blogspot.com/2012/07/mega-giveaway-by-cik-fie-anisah-nainan.html

doc said...

3 hinggit dapat berapa ketul kuih talam kat melaka?

Hanis MY said...

Owh tidal kuih talam idaman qolbu jugak wuwu

-Sara- said...

lontong goreng? ermm xpenah jumpa plak :D

♡ m.a.w.a.r_ b.e.r.d.u.r.| ♡ said...

nak balik kampung makan kuih talam mak buat ...sedappp ..yummeh

rATu kEBaYA said...

kuih tepung talam macam ni pun paberet akak jugak lya.. aduhai.. sabar jelah tgk lapisan putih kuih tu.. mesti lemak je rasannya..

nur anis said...

jom cari barang buat kuih raya jom..

gadisBunga™ said...

uits. lawo layout baru!

tu kuih talam tu...menggoda betul la kepala santan diaaaa~

Knor said...

lontong goreng...mcm sedap je..

fairus said...

KETUPAT GORENG TU MACAM MENARIK JE.. BELUM PERNAH TENGOK LAGI..

Ren Din said...

Lama x makan lontong goreng.Sini takde jumpa pun!

potpetmama said...

lontong goreng?/ nampak menarik, camne nak buat ek