Tuesday, July 24, 2012

Iftar 2012: Day 3

Assalamualaikum

masuk hari ke-4 sudah. biasa lah kan. blog aku bulan2 puasa ni, macam kedai makan. hakhakhak
alaaa tu baru blog aku. kalau korang terjah blogger memasak punya blog, silap2 bergendang weh perut! haha

so semalam balik kerja, ingat tak nak pergi bazar la. sebab aku tengok panas semacam kan
sekali odw nak balik tu, mama call suruh beli laksa. waaaaaaaaaaaaa
nak tak nak, kene pergi jugak uols
so pergi ke bazar masjid tanah, again
and again, aku ingatkan isnin takde la ramai sangat orang kan
jangan kau bersangka baik awal2 ye, sebab ramaiiiiiiiiiiiiiiiiiii
jalan berlanggar-langgar bahu orang adalah wajib. tskkkkkkkkkkkkkkkk

kuih tako kegemaran pon dah habis. kuih talam kegemaran pon habis. so semalam tak beli kuih langsung ye

mama buat lempeng kelapa makan dengan ikan aye masak kuah lada. roti john beli. then mama goreng tauhu sumbat ayam tu dengan nugget. dan potong agar2 ros santan yang aku buat weekend hari tu

kat rumah sekarang ni tinggal ber4 je. baba berbuka kat medan ikan bakar dia. so ber3 kat rumah
roti john tu, sampai ke sahur baru habis uols. kalau tak, sekejapan masa berbuka licinnn




my adik si nonot masak nasi goreng pastu konon kretip la tu. letak selonggok ikan bilis goreng. haha
nasi goreng pon tak habis. membawak ke sahur. bagus tak membazir





aku beli sambal daging RM5. sedappppppppp
tak memasal balik terawih, repeat makan lempeng dengan sambal daging. weowwwwwww



then beli mee kari. takde teringin pon nak beli sebenarnya. tapi sebab aku tengok orang berlonggok je beli. nak jugak kepoh kan. haha buruk perangai. mee kari ni RM5. mahal pulok kan. tapi aku suka bekas dia tu. kihkih. beli pon sebab nak bekas dia je. haha boleh gitu? mama kata sedap. aku rasa so so je.

so hari ni, tak plan lagi nak berbuka apa. tengok lah kalau rajin pergi bazar cheng. semalam nak pergi bazar cheng tak jadi pulak kann.

kak wahida, saya bukan tinggal kat cheng. tinggal kat masjid tanah. tapi sebab kerja kat batu berendam, so nak balik tu memang lalu cheng. tapi bazar cheng tu best2 jugak!


lets klik !!

11 comments:

redza said...

ni baru cerita juadah berbuka..tak lama lg cerita kuih raya pulak kan

nur anis said...

saya pun berbuka bertiga je kat rumah..suram je rasa....

potpetmama said...

masih bertahan di hari ketiga..lom jejak pasar ramadhan

atty's said...

nasi goreng tu nampak sedap sgt..

-Sara- said...

menggoda keimanan betolahh! :D

Knor said...

mmg terbaiklah...

MaDiHaA a.k.a Ratna said...

abis... mana laksa untuk mama? heee...

Hanis MY said...

Sambal daging tu siyes nmpk sdp

nashina rika said...

sinngah cni bace entry :)

http://hellonashina.blogspot.com/

ct kektus said...

puasa kali ni dapat puasa sebulan sefamily-7 orang. :D

daddydee said...

lama dah saya tak singgha ke melaka...cucur udang yang best tu kat masjid tanah ke alor gajah ek?? lupa