Wednesday, July 25, 2012

Iftar 2012: Day 4

Assalamualaikum..

haaa ngantok gila mokcik ni. aku rasa tidoq lepas sahur ni hanya akan mengakibatkan lagi mengantuk -_-
yo'o je kan berazam tak nak tido. elok je lepas sahur, mandi & sembahyang, sejuk2 tu, lelap mata I uolsss. 7.30am baru bangun. kahhhhhhhhhhh

semalam pergi bazar Cheng. mula2 tak sure nak pergi ke tak kan. sebab tengok kat luar panas semacam. elok petang tu, cuaca dah slow down sket. tak panas. so boleh la pergi

ramai tak ramai bazar cheng tu. ramai jugak. tapi tak sesesak kalau pergi bazar masjid tanah. tu jangan kata bahu berlaga, lain pon berlaga gak uols -_-

so balik kerja terus pergi bazar. tak beli banyak pon. beli kuih tako, murtabak, karipap dengan air soya je



ni lauk2. ada mama masak. ada baba bawak balik
mama masak sayur kacang panjang, masak lemak cili padi ikan duri, telur dadar. then ada leftover lauk semalam, ikan aye masak kuah lada.
pastu, baba bawak balik ikan keli masak cili padi dengan ayam goreng
biasa aku suka ikan keli, tapi semalam aku tak sentuh pon. ntah, puasa kali ni, kureng sket makan pedas. takut pedih perut siang harinya nanti



ni beli kat bazar cheng tu. murtabak so nice beli 2 keping. each RM3.50
kuih tako yang "tak di handle with care". macam tuh la jadinya. macam retak berbelah2 kan. beli RM 2. tapi tak sedap. tako dia macam mentah tak fully cooked
karipap RM2. sedap. so settle. haha

so hari ni, tak plan nak pergi bazar ke tak. sebab pergi bazar pon, aku sudah buhsannnn tak tau nak beli apa. nak pergi bazar alor gajah. bestttttttttt, tapi jauhhhhhhhh. gila kalau hari bekerja nak pergi sana. mau waktu berbuka aku still dalam kete. huhu. so itu tunggu weekend !


lets klik !!

16 comments:

redza said...

slurrppppp!!!!!asek makan je

potpetmama said...

mak ai, meriahnyer lauk pauk...

wahida said...

semlm aku mkn tepung pelita, sedap nak mampus....

rATu kEBaYA said...

apesal juadah hari2 adalah meriah ni.. tak mampu mata melihat

kechixx hussain said...

meriahnyaa berbuka puasa..;)selamat berposer;)

C.M.A @ CikMoonAdnan said...

dah g bazaar kat peringgit tak? hehe

alahaii rindunya kenangan puasa kat melaka...

klu g bazaar peringgit, amek laa gmbar suasana kat sana.. pastu tunjuk kat moon tau.. rindu sgt T.T

hehehehe~

Acik Erna said...

Lya..lagi elok tak tau nak beli apa dari semua rasa nak beli kan..acik pun cam tu..pening tengok..banyak sangat sampai tak tau nak beli apa

eelobor said...

sebaiknya jangan tidur lepas sahur. lepas subuh buat jer apa2 kerja yg patut sblm masuk kerja. tapi saya tak buat gak sebab saya TIDO. hahahahhaa

Mysara Ab Rahman said...

slamat berpuasa kak..:)
puasa kali ni mai kt pasir gudang..
rndu nk g bazar kt tmpat sndri...
meriah n serius sesak cm g jalan tar! haha

fairus said...

SEMALAM MAKAN NASI LEMAK JE.. DENGAN KUIH KOLE-KOLE..

Hanis MY said...

pengsan tgk tako..bestnyaaaaaaa

Knor said...

mmg rajin makan.n membeli ni...segar2 je tuh!

LYAfrina said...

byknyer menu..sedap2...

lya xlarat nk g bazar..sbb xnmpk pon kuih muih..nmpk umat manusia j bersesak..

Nashays said...

baca sambil lap air lio menitiks..

daddydee said...

kuih tako my fevret...saya panggil tepung pelita..

saya langsung malas nak gi bazaar ramadhan...balik main dengan sikecik kat umah je...hehehe

cikceriacorner said...

wow..bestnye..mcm2 ada..hehhe