Friday, July 27, 2012

Iftar 2012: Day 6

Assalamualaikum


wahhh sedar tak sedar hari ni dah masuk 7 hari berpuasa uols
patut lah aku keluar rumah, bau jiran buat kuih sepit la, kuih ros la. tuh mesti dah start nak buat tempahan

semalam berbuka kat medan ikan bakar kat office baba
sebab mama dia ada majlis berbuka kat sekolah dia. so tak kan aku dengan adik aku berdua je nak terkulat-kulat berbuka kat rumah. no no no

so semalam baba cakap berbuka kat office dia je
ada buffet. RM 18 seorang. tapi dah sah2 la kita free kan. hewhewhewhew
suka free. boleh membedal sakan. pangggggggggggg

sampai kat restoran dia pon dah pukul 7.15pm macam tu. sebab hantar mama pergi sekolah dia dulu. amik adik bongsu kat kolej islam. kolej tu dekat dengan office baba. so bawak lari kejap untuk berbuka

ada banyakkkkkkk lauk tak tau nak amik mana. kuih2 banyak jugak. ada ikan bakar dengan ayam bakar panas2. bubur kacang, bubur lambuk, bubur keladi, bubur pulut hitam bla2. mee rebus mee kari bla2. tengok pon kenyang uols

so sampai2 order air. lepas tu zappp zapp amik lauk


orang azan je, meja buffet terus lengang. semua orang menghadap lauk masing2



I took kari hijau kerang, daging black pepper, sayur jawa dengan telur. macam budak kecik, nakkkkk jugak telur



ye hadap makanan masing2. ni adik no 3 a.k.a nonot nama ku beri haha



ni adik bongsu yang ku rembat keluar kejap dari kolejnya untuk berbuka. apa ke pe'el minah ni tak nak makan. amik mee kari, makan sket je tak nak. pehtu terkulat-kulat tengok orang lain makan.

oh ye kelihatan di situ dalam mangkuk adalah sup bebola ayam dengan mushroom, ikan siakap bakar (ni kene order lain bukan dalam buffet), cucur udang dengan nuggets2




ye kenyang tak hengat. tu muka macam nak kasi flying kick je. lepas tu nak pergi maghrib, berat perut nak naik tangga surau tingkat atas

aku rasa elok berpurdah untuk menutup ketembaman dan kelebaran pipi
eh tidak ! tudung ni yang buat pipi jadi naik sebegitu. LOL


semalam masa singgah Shell isi minyak, nampak majalah Saji
terus excited sebab nampak 200++ resepi biskut raya
wowwwwwwwwwwwwwwww


ya wowwwwwwww I loike !
sebab sekarang dah tiba masanya menyeru semangat-semangat yang ada untuk menggodek kuih raya. next week boleh start buat !



ya gituu



yaaa gituuuuu



yaaaaa yang ni aku nak buat sebab nampak menarik dan ringkas jugak bahannya
sangat banyak resepi biskut raya. rambang mata I senah. so dah boleh start beli bahan kot
waaa excited benoooooooo kauu


lets klik !!

9 comments:

nur anis said...

ehh..majalah tu macam best..nak pergi cari jugak lah..

Cik Siti Hajar said...

teringin nak buka pose buffet laa...
p sume mahal2 belaka...

Knor said...

makan2 solat tetap solatkan...

wahida said...

kenapa ngan adik bongsu ko tu nok? mcm tak de mood kekdahnya...huhu...siap mkn tak habis lagi...gaduh ngan boyfriend kot...ekekek...

♡ m.a.w.a.r_ b.e.r.d.u.r.| ♡ said...

tak tau la tahun bila boleh berbuka buffet gini ...huhuhu...jeles nih..jeles...hahaha

fairus said...

SEMALAM BERBUKA NASI AYAM KFC JE..

gadisBunga™ said...

yg 18 hengget sorang tu wiken ni ada buat tak? :D

SoLy SoLicious said...

waahh..ble nk stat buat tu ..heeee,,nnt boleh la anta sy skit ye... hee

YanaMIB said...

eh pos sket semgt ko kt aku..huhu