Monday, July 9, 2012

kenduri 080712 - when great family get together

Assalamualaikum

Semalam, 8 Julai 2012, kat rumah ada buat kenduri. kenduri tahlil, baca yaasin, sekali kenduri nak sambut puasa. next week sabtu insyaAllah dah nak start puasa kan !

kenduri kali ni memang best dan sangat meriah!
sedara mara ramai balik. by jumaat macam tu rumah dah meriah.
gotong royong masak sama2.
menu utama kari itik. itik kat reban mama 11 ekor sembelih. sume buat sendiri, sembelih, potong, panggang semua gotong royong. best sangat !

alhamdulillah orang pon ramai datang. bermula dengan jiran sekampung, lepas tu staff office baba penuh, sedara mara, kawan2 mama and baba, full full

and lauk pon clean and clear. ada lebih sket2 je. lauk utama habis! merasa sket je kari itik. udang mama simpan sket. so dapat la merasa. alhamdulillah, memang puas rasa kenduri kali ini. so mari counting ke kenduri kawen. kakakakakakaka pelempanggggggggg

so layan pic lah ye. pic banyak gila. sket je masuk kat blog. nak masuk banyak pengsan nak mengupload tu. sesiapa ada fb bleh usha fb je ye



set menu



ikan cencaru bakar dengan ikan kembung bakar. cili kicap stone gila!



sambal udang terbaekkk



family signature dish: kari itik yang marvelous tak ingat



acar nenas timun



mix salad. sedap ratah. makan dengan roti gardenia best



makcik makcik saya gotong royong kat belakang



ini tukang masak special kami! import khas dari puchong. identiti rahsia. haha takde lah. sebab tak tutup kepala, mana leh publish. huhu



golongan jejaka melepak belakang sambil bako ikan



kite bako !



sambal udang dah hampir siap. lenguh woi nak mengacau nya



abc dan cendol import special punya dari puchong ! dengan mesin ni pon import! gagaga kelassss..



ada persembahan udara plak. haha. ni actually abg askar dok prektis payung terjun. rumah den dekat dengan kem terendak



cendol abg long puchong yang..................*speechless*
masa ni pukul 11am. kenduri pukul 12
tapi request dari orang bekerja, so apa lagi, balun !



baju biru tu abg long. dia tokey abc + cendol yang super duper sedap
thank you sebab sebab sponsor abc + cendol. angkut mesin abc dari rumah lagi. hikhikhik



cendol untuk orang tak kuat manis. ada cendol tapai jugak. tapi mokcik tak makan tapai okeh



agar-agar santan ros resepi di blog sinar kehidupanku
super sedap! and aku buat pon tak manis sangat.



kek yang hijau tu kek kelapa pandan resepi pon di blog sinar kehidupanku
pon sangat sedap. wangi bau kelapa + pandan. bleh masuk list untuk kek raya nanti. hehe



kaum ibu di dapur prepare hidangan



me a.k.a maklong and anak buah, eton
muka aku macam nak mintak lempang. ngantok gila kot
malam sebelumnya tidoq tak lena. bila dah ramai2 tido sume berlambak je. best kan tido bersepah. sembang2. tu selimut ke mana bantal ke mana. kesejukan mokcik



special kek batik by me. lazat dan sold out. buat 2 loyang, licin
anak2 buah aku memang suka kek batik ni. kalau dorang balik ramai2, memang request kek ni la



abc special jagung lebih kacang merah taknak 1 !!!



tetamu first round


adik bujang yang sampai dari pineng pagi sabtu. malam tadi dah balik kampus



tuan rumah. tu siku berbalut lagi. kalau nak salam orang guna tangan kiri yo



abc dan cendol yang sangat laku




kahkah. aku kan, konon je nak mesin ais tu. sekali berpusing, tercampak ais. bengong btol
last2, aku jadi tukang deco je. hakhak
fail la tak bleh jual abc camni. sob sob sob

sangat best. seronok. puas hati tengok lauk habis. sakit pinggang mengemas rumah. bilik aku macam tongkang pecah malas nak kemas. tunggu weekend baru kemas. hahaaha

okebai

lets klik !!

17 comments:

saffiya_aleesya @ echa said...

weiii Lya sungguh aku leh meroyan tengok makanan kat kenduri koni..kluaku dekat mau je aku buat muka tak malu datang makan kenduri..boleh gitu hahaha

sayadankamerasaya said...

ngalahkan raya!!!

Knor said...

mmg dah lama tak makan bertalam2 ni..

sedapnya..

♡ m.a.w.a.r_ b.e.r.d.u.r.| ♡ said...

Teringin nak rase kari itik tu ..series teringin ..tak pernah makan seumur hidup ...huhu

miloais milo said...

panas layan ais kacang and cendol
memang best banget nokkk!~

sambal udang tu kan -
adehhhhhhh!~ terliur lahhhh!~

Suhana Shuib said...

oh my!! ni baru nama "KENDURI".. byk sungoh makanan..sedap2 plak tu..

-Sara- said...

fuhhhhhhh nikmatnyaa tgk makanan2 tu..meleh air liur! sedapnya ikan bakar n cendoi tuu :(

Ezad Skytech said...

perghh...makanan best2....geram betul tengok ni..terliur habis bila tengok gambar2 kat entri ni..huhu~

eelobor said...

huhuhu...kalau dah berkumpul ramai2 cam gitu... serius memang seronok beb. rindunya saat2 berkumpul bila ada kenduri cam gitu....

C.M.A @ CikMoonAdnan said...

woooowww wooowwww wooooowww...

moon plak rasa teruja bila tengok kenduri sakan camnie...

fuhhh...

wahida said...

sambal udang tu merentap jiwa raga aku...

ko tak mkn tapai nok? tapai adalah sgt sedap tau!!

fairus said...

MERIAH SUNGGUH KENDURI MACAM NI..

Munnafendy said...

tu diaaaa...byknya menu! insyaAllah sabtu ni fmly husband pun buat kenduri smbut ramadhan =)

nur anis said...

saya dah kelaparan tengok menu tu semua...

potpetmama said...

lya..aduh tak tahan nengok kari itik dan sambal udang (besau tu)...

ஜ miss klanika ஜ said...

ikan bako tue ! ngn jejaka yg bako ikan tu. kih3

wahida said...

ko gi mana? kenapa lama tak update? aku rindu sama n3 kamu, tahu tak?