Thursday, July 26, 2012

list ?

Assalamualaikum







morning uols. semalam iftar no pic okey
aku balik pon lambat. balik kerja semalam tak pergi bazar. sebab panas semacam
so balik kerja singgah tesco to buy some groceries

eh kau orang kalau nak pergi beli groceries kan, tulis list ke atau main2 ingat je
biasanya kalau banyak, aku tulis list la
tapi semalam, macam sikit je list aku so malas nak tulis
kesudahannya bila sampai tesco, lain yang aku target nak beli, lain yang rembat
lupa uols
nak beli susu pekat, lupa. car perfume, lupa. toilet cleaner, lupa. yang paling penting, watak penting nak makan time sahur, kicap jalen. mokcik lupa jugak !! waaaaaaaaaaa

yang aku pergi beli semalam, sos cili, sunquick, oyster sauce, nugget2 la roti la. yang list awal2 tak hengat plak. hampeh betol
lain kali memang kene tulis list. memang otak dasar makan semut!

oh ye! semalam berbuka tak pergi bazar kan. so meja agak ada ruang sket la. haha
mama buat nasi goreng cili padi. goreng nugget. then aku teringin makan roti telur. so buat roti telur. and adik pergi beli roti jala dengan kuih2 RM2. itu je. jimat.

hari ni mama tak berbuka kat rumah. so aku dengan adik aku yang sorang tu tak tau nak berbuka kat mana lagi. maybe pergi office baba. berbuka kat medan ikan bakar dia ke. buffet. kihkihkih

pagi tadi, keluar rumah nak pergi kerja tu, aku dah bau2 jiran buat kuih sepit kauuuuuuuuuu
main kuat lagi bau dia kan. sabau je la

aku belum start lagi bab2 kuih raya ni. awal lagi duh
tapi dah fikir2 la nak buat kuih apa. dah terjah blog blogger memasak usha resepi kuih raya. kihkihkih semangat
barang2 buat kuih tak usha lagi. takut naik harga kan. pengsannnn

ni elok je masuk office terus ngadap blog. nak settle tender ni kejap
lepas tu nak pergi land office then hang tuah jaya kat melaka mall
weow!! boleh usha parkson sale tu kejap kan! gagagagagaga
okebai

lets klik !!

9 comments:

Afasz said...

kalau nk beli brg mmg sy list. time duit cukup2 je.mmg beli apa yg ada dlm list. kalau ada duit lebih, beli la apa yg tak de dlm list :D

♡ m.a.w.a.r_ b.e.r.d.u.r.| ♡ said...

selalu nya kalaunak beli banyak buat list tulis dalam kertas..kalau nak bli sikit buat jugak list tapi tulis dalam fon..kalau tak memang kelaut ...hihi

fairus said...

SAYA JARANG BUAT LIST.. KALAU PERGI MEMBELI BELAH TANPA ISTERI, SAYA AKAN TELEFON DIA NAK BELI APA..

YanaMIB said...

awl2 kawen ada gak buat list soping..letak dlm hp..tp sejak duk dgn mak aku blk mmg xpernah buat list sbb sikit nau nk membeli pn..and mmg slalu jugak la luperrr..hahaha simptom mkn semut jugak la nih..grrr~

Knor said...

bila brg dah tak ada..mmg pnjg senarainya

redza said...

xlama lg penuh ngan gmbar kuih raya pulak blog ko nih

wahida said...

apa susah...ganti je kicap dgn oyster sauce yg ko beli tu...kahkah...

rATu kEBaYA said...

akak selalu buat list.. tapi list tu tak guna pun.. huhuhu...

SoLy SoLicious said...

kdg, bile xbuat list mula missing brg yg beli 2....xpsal2 pgi blik kn..