Wednesday, July 4, 2012

menopik @ resepi rahsia

assalamualaikum

semalam balik kerja, my bff iaitu cik ayu ajak menopik
wah menopik
eh korang tau tak apa tu menopik?
sebab mostly orang kalau aku cakap menopik, sume macam "hah???"
tak kan asing sangat kot bahasa tu. huhu
ke orang kampung aku je pakai bahasa tu. hakhakhak
actually menopik tu sama la macam mengopi(minum kopi), melepak
atau bahasa dbp nya adalah duduk kedai makan minum2 dan sembang2
wah pandai plak dalam dbp ada terms tu LOL

sambung.
so balik kerja semalam pergi menopik kat secret recipe tesco cheng
wah kelas tempat menopik kau senah
biasa orang menopik kat warung @ mamak
high class punya port menopik. hahahaha

ni actually si ayu ni la, hari isnin dah book aku kat fb
dia nak belanja makan. so dia suruh pilih tempat
wahh orang nak belanja kan. rezeki jangan di tolak, musuh jangan di cari. lagi2 kalau bff nak belanja, mari sebat ! haha buruk perangai -_-

so aku cakap pergi tesco cheng je la. alang2 boleh beli groceries sket kan. sekali ramai gila umat
aku pemalas nak beratur time membayor nanti
sudahnya usha tudung je

then pergi makan, lapo mokcik2 ni
so order. aku order curry mee dengan ice lemon tea
ayu order secret recipe fried rice with satay dengan root beer
cake order 1 slice share, choc indulgence
order macam ni je pon, punya sengkak perut nak perabih

btw curry mee dia cepat muak la
ok la tak kedekut bahan. tapi mokcik tetap prefer curry mee dekat pappa rich
nyaamamamam. bila ntah nak p pappa rich area melaka raya nun
jarang jejak kaki ke sana

thank you cik ayu belanja kitew
nanti kita pergi bedal satey celup kat chucuk-chucuk ye
mihmihmihmih


lets klik !!

9 comments:

♡ m.a.w.a.r_ b.e.r.d.u.r.| ♡ said...

wah nampak pekat kuah kari tu :) dapnyaaaaa

mEiZ SHA said...

dapnyerrrr..;)

potpetmama said...

penah dengar psl satay celup tu ..tapi kat mana eh chelup2 tu..(sori ada kwn akak kata "che" punyer..betulkah)

ainnoraini said...

Kakain kalau org dah belanja semuanya sedap jerr...free kan sape x sukakannnn...

Afasz said...

mee kari kalau ada kerang sedap gile.... i like !!!

gadisBunga™ said...

mengopi kerrrr...??? hahaha. wa ingatkan bergosip i.e 'mentopik'.

ngeee~

rATu kEBaYA said...

pekatnyer kari tu... mesti lambat je nak turun ke perut.. hehehe

miloais milo said...

ngeteh biasa guna
menopik - tak penah dan baru pertama kali dengar!

fairus said...

NAMPAK LAZAT JE MEE KARI TU..