Thursday, August 30, 2012

Menu Raya 2012

Assalamualaikum


puihhh berdebu blog. punya pemalas nak update
masuk kerja isnin hari tu, keje berlambak. rasakan
tak kira mood ada ke tak, buat kasi settle. kalau tak, lagi bertimbun keje
tak sempat nak terjah uols punya blog. insyaAllah slow2 kasi terjah okes

tahun ni raya biasa2 je. pelita langsung tak pasang. pasang lampu kelap kelip je
mercun ke bunga api ke takde. tapi jiran2 aku berlaga main mercun, macam dah perang dunia ke3. bukan mercun lagi dah, bom terus

so kali ni, edisi foods je
lain kali baru tepek gambo2 lain

Menu Raya Pertama:

makan pagi raya



ketupat nasi di anyam oleh mama.Aku ni, tiap2 tahun belajar anyam, result > hampeh!



lomang by my cousin. bertapa dari pagi sampai potang membako lomang



signature dish : kari itik !



rendang ayam kampung



sup tulang lazat !



kuah kacang kering berdaging. sebab apo kering? sebab tenggek lama atas api. gagagaga



serunding kelapa ikan terengganu style *bukan gangnam style*



candy


carrot walnut cupcake



kek alunan kasih resepi sebat blog tak ingat blog sape



kek tak tau belian di Italy Bakery


Ni pulak menu raya kedua:


rendang daging kering by yours truly




nasi minyak



kari ayam



acar



lodeh



sambal ikan bilis

itu je. raya ke3 takdo menu. sebab balik terengganu tercintaaaaaaaa
itu later2 baru update.




lets klik !!

6 comments:

Dr Singa said...

sah kalau bebudak datang beraya .. carrot walnut cupcake abis dulu!

Afasz said...

serunding paling sedap !!!

fairus said...

WAAA... BANYAKNYA MAKANAN.. SEDAP2 PULAK TU..

gadisBunga™ said...

burppp!!!

erk..hai awak!

sudipVSsenduk said...

ketupat anyam berpuluh kali sedapnya daripada instant nasi impit kan...

MaDiHaA a.k.a Ratna said...

sedap2 menu.. senang dpt eh itik kat melaka? tak sbar nak tgk gambar raya d t'ganu...