Thursday, August 16, 2012

pindah randah

Assalamualaikum..

semalam seharian tak online kat office tu
sebab berpindah randah. pindah office
office yang dah 3 tahun aku duduk situ, dekat batu berendam
akhirnya pindah ke bangunan rasmi 8 tingkat di taman kota laksamana
actually dapat CF dah 2 bulan lebih macam tu bangunan baru tu
tapi tunggu interior designer la.
lepas tu si ca ya nun alip ni seboleh-boleh kan nak pindah before raya
sebab lepas raya nanti adalah bulan hantu dorang. so kira macam pantang la tak boleh pindah time tu. gggrrrrrrrrrrrrrrrrrrr

dah kan tak memasal puasa2 nak pindah. nasib office baru aircond superb
so buat kerja rasa selesa sket la
ceah ! belum buat kerja okey. mengemas pon tak sudah lagi
internet pon takdo lagi. plug pon takde
dah tu sebok suruh pindah awal2. wth


sakit pinggang okey nak angkut barang2 dari bilik bawak p depan
nak suruh budak2 lori ni angkat dari dalam bilik macam kesian plak kan. plus, dorang angkat meja bagai
so menonggeng-nonggeng lah masing2 angkat barang
kira macam tolong-menolong betul lah
tolong angkat barang department by department
yang tolong tengok buat tak tau pon ada gak. hampeh

serius barang aku banyak macam hape
ni dah pindah, aku letak selonggok barang2 aku, sila stress tengok. sebab tak tau nak start dari mana. waaaaaaaaaaaaaaaaa



ini lah dia bangunan baru kami
betul2 di corner simpang 4 traffice light limbongan - melaka raya
very nice view. nice lah sangat
naik tingkat 8, tengok, galaknya lah haii negeri aku ni menambak laut

GF dengan 1st floor tu sale department
2nd floor tu department aku, project department. ada 4 project manager dengan 5 project asst
3rd - 6th floor kosong. tak tau la si bos tu nak sewa ke hape. jangan haunted sebab kosong sudah. haha
7th floor account dengan claim & admin dept
atas sekali, 8th floor big bos punya area. paling cantik view untuk lihat laut dan seluruh kawasan. niceeeeeeeeee




semalam penat mengemas, naik 7th floor merayap & melepak
boring. geng2 sume kat 7th floor okeh. so jauh ke atas. nak gossip2 pon susah la. gagagaaga

btw, aku gayat. aku berdiri dekat corner sekali, pandang bawah, nak terkencing aku hoih !



ni tak nampak laut sangat, sebab ada hotel tengah bina di situ. pandang ke kanan sket, nampak jelas. later aku snap pic. best pulak kan
hahaha. eleh baru pindah, nak la kau tengok view sana view sini. sok2, dah start keje, jangan kata view, siap tutup dengan curtain lagi nanti. hewhewhew

okey lah. ni pas sahur tadi terus ngadap lappy. sebab semalam tak on9 langsung. just on9 dari hp. tak puas hokkeh

babai.


lets klik !!

10 comments:

doc said...

best ambik gambor Selat Melaka dari atsa sekali tu

d0tbl0gsp0td0tk0m said...

huhuh... cantik nye office dia.... DASAT!!!!...

huhuuh dalam gambo nampak kaki tak pakai kasut... huhuhuhuh

salam eidul fitri utk kamu....

potpetmama said...

lya gi keja kena lalu klebang , x jem ke

Hanis MY said...

Wahh bestnya opis br cntk pulak tu. view pun lawa oo br th taleh pindah bulan antu

wahida said...

penat tu pindah ofis...
selamat mengemas la ye nok...

cantik ofis baru ko...

ainnoraini said...

salam ramadhan lya...

selamat menyambut hari raya dari kakain..maaf dipinta jika terdapat silap dan salah...

** nk beraya rumah lya la tahun nii...boleh ker gitu dear???

redza said...

sabo jela punggah barang bulan puasa

fairus said...

DAH DEKAT.. NANTI BOLEHLAH BELANJA SAYA LUNCH.. :)

SELAMAT HARI RAYA AIDILFITRI
MAAF ZAHIR DAN BATIN
IKHLAS DARI HATI DAN SANUBARI
--> FAIRUS MAMAT
--> NORHATI ABU TALIB
--> MUHAMMAD FAHIM FAIRUS
--> AINNUR AFIAH FAIRUS

sudipVSsenduk said...

cantik ofis baru..

Knor said...

selamat pindah di opis baru..smgt tak lps ni?..semua serba baru..