Tuesday, September 11, 2012

balik kampung part 1 - jalan di kampung cina

Assalamualaikum

sorry ye blog ala2 macam tutup kedai kan
internet kat office baru ni gila hazab. tahap kronik ni
entry ni aku type pagi tadi. nak attach 1 gambar macam hape. sakit jiwa

so ini adalah entry I balik kampung masa raya hari tu
haha. kemon la kemon. hari ni dah 24 syawal, kau baru nak update senah?

aku balik kampung 21-24 ogos hari tu
21hb tu gerak around 10am. sampai terengganu dalam pukul 7 ++ kot


green flag di mana2. aku rasa ni dekat area cherating



on the road. suka jalan menuju ke kampung sebab banyak pokok macam ni. terbau-bau kampung halaman. cewah !

sampai kampung, solat maghrib and makan, lepas tu mak lang dengan mak anjang dok buat ketupat palas untuk anak2 buah melaka ni

nak anyam, fail. so jadi jurukamera ye

spot baju maklang. tun mahathir ok. kau mampu? mihmihmihmih



mak anjang. berdezup-dezup laju anyam. kalau nak bagi nisbah. agaknya 5:1 kot. hahaha. mak anjang 5 aku 1. masalahnya aku langsung tak try anyam. mihmihmih



ketupat palas yang harammm aku tak reti anyam tu




Then malamnya lepas settle tengok anyaman ketupat palas, keluar lah 5 beradik. jalan-jalan cuci mata sekitar bandar
dorang ni selalu balik. aku je lupa daratan, 2 tahun tak balik uolss. time dorang balik je, aku tak free. busy benau la kunun


- terengganu malam hari -


Then decide pergi kampung cina. dekat dengan pasar payang la. keluar pasar payang, amik kanan, terus je
kampung cina ni aku rasa macam kawasan melaka plak
macam suasana area bandar hilir dengan sungai melaka je
Kampung cina ni ada pokok2 macam i-city shah alam tu
harammmm aku tak pernah jejak i-city shah alam tu
dorang cakap panas kan. sebab byk pokok2 lampu tu
tapi ini terengganu i-city. tepi pantai. nyamannnnn nyah !!!


- kampung cina terengganu -



ni la aku cakap. macam design ala2 melaka. ke aku ni kemelakaan terlampau? sampai pergi mana2 nampak melakaaaaaaaaa je???



- update status lettewww -



yo o la kan adik bujang aku teww



- minah over -



under pokok berapi. oh serius nyaman sebab tepi pantai. berangin - angin



adik bujang kuruih !




apa ni? epal kot. hahaha



panjang jugak deretan pokok ni. memang pokok tu letak dia tepi2 kawasan pantai. sepanjang tu. nak agak berapa kilometer tak reti pulak kan. so, jalan 2-3 tempat, snap2, balikkkkkkkkkk



bukan dslr ye. kiteww takdewww dslr lewww



ok kemetot gila aku ni. dah la all black, ketara kemetot tu



boleh plak tak perasan pokok belakang tu takde lampu. haha
btw, belakang tu, air dia berasap2. adik aku cakap kolam air panas. eh yeke? ke kau ni menipuuuu aku je



adik bujang and yours truly


girls generation make 'em feel the heat !!
tapi ni girls generation versi pelbagai size. haha


dengan blue rock kesayangan

nanti sambung episod lain. aku nak buat macam star wars ni. ada episode. huahuahua
okebai.


lets klik !!

10 comments:

♡ m.a.w.a.r_ b.e.r.d.u.r.| ♡ said...

eh...macam kat ICT Shah Alam tu kan ? nice :)))

Kakzakie said...

Betullah Lya macam kat I-City Shah Alam pulak dah. T'ganu memang nyaman..

Nashays said...

nak like lampu pokok epal tu...geram nak baling bagi buah jatuh..

kechixx hussain said...

na na na ganu kitooo....hehehehe;)

Hanih Borhan said...

Takapa Kak lambat post pasal balik kampung pun, raya kan sebulan,haha... btw,ni dah minggu last dah pun...

saya pernah lalu jalan tu jugak,ada sekali waktu jalan2 pi Terengganu... yg ada lalu Kemasik tu kan? Ya Allah, memang cantik je...

Haha,anyam ketupat memang susah,bagi kat pakar je yg buat,kita ni duduk diam2 kat tepi je,haha...

lawak lah pulak ada gambar bendera PAS, mak saudara pakai baju gambar Tun Mahathir lepas tu kereta Saga pulak no plat MCA... hahaha... propa propa...

sekarang ni,kat mana2 je ada pokok liplap macam kat i-city tu kan...

m.u.l.a.n said...

seronoknya...!!!

MaDiHaA a.k.a Ratna said...

kg cina tak pernah sampai... tp ketupat palas mmg sedapp!!

YanaUjang said...

family aku rsnya xde yg mewarisi bakat anyam ketupat palas..bakat membeli je ado..bahaha

xtau la bila laki aku nk bwk jenjln ganu..ngeh3

Teratak Hami said...

Akak suka pergi Terengganu tapi baru skali jer pergi... hehe. Melaka tetap best kan?

Mcm mana adik bujang kurus?

Lia Ilnia said...

Lia ni pun tak pernah pun menjejakkan kaki ke i-city tu... Cantek juga pokok-pokok yang berlampu tu!