Monday, September 24, 2012

Balik kampung part 6 - pasar marang

Assalamualaikum

Sambung. okey memang never ending ni. haha. dari beli batik, beli ikan pulak !
well pantai timur memang terkenal dengan hasil laut yang segar bugar itu kan
tak ketinggalan mak bapak den yang setiap kali balik kampung wajib mengheret bersama tong ikan travel dia tu
wajib ada space tong ikan tu dalam bonet !

Last day at kampung, nak gerak balik pagi tu, singgah pasar marang dulu
beli stok. biasa lah bapak aku ni orang ikan. pantang dia nampak ikan2 ni. nak aje membelinya


kemain pink adik bujang aku



ni sotong ngabang. ktrg beli 4 ekor kot



geram kan tengok sotong ni. rasa nak picit2. haha



udang. tak beli pon




beli sotong candat/panjang. 4 ekot jugak. dah settle balik hari tu buat goreng tepung



baba beli ikan kembung ni bape kg ntah. boleh buat laksa. goreng garing pon sodap



ikan aye(tongkol) untuk buat nasi dagang !



ikan tak tau




memaksa abg jual ikan tolong susun ikan dalam tong bagi mencegah ketidakmuatan sebab later kat kuantan bapak aku singgah beli ikan sungai pulak !


ikan apa kebenda warna merah tu ceq x tau


okeh dah abis sambung keje.
*macam tak ikhlas je type entry" hahaha


lets klik !!

9 comments:

Afasz said...

ikan tak tau tu ikan apa? cam pelik je...

* baru mula BW balik lepas cuti kawin 2 minggu :D

nur anis said...

waa...siap borong ikan lagi...:)

Knor said...

banyak stok ikan utk berapa lama tu...buat gulai pun enak..kan

YanaUjang said...

janji hapdet je kannn..hahaha aku teringin nk mkn seafood beb..klu ko duk bangi lama dh aku ajak ko teman aku melantak..ngeh³ :p

Ros said...

Assalamualaikum Lya,

Tu dia aih he.he...sampai satu tong borong...segar2 sungguh,Kak Ros pun geram jugak tengok nih he.he..

fairus said...

BAWAK BALIK KE MELAKA KE??

gadisBunga™ said...

ikan tongkol tuh buat nasik dagang sedap wehhh!!!

Dr Singa said...

kiut aah mulut 'ikan tak tau' tu!!

♡ m.a.w.a.r_ b.e.r.d.u.r.| ♡ said...

freshnyaaaa....kat Kl susah nak dapat yang fresh