Monday, October 15, 2012

foods for picnic

Assalamualaikum

Baru bleh update blog
Baruuuuuuuuuuu lega kepala otak. Settle meeting yang sangat2 buat aku tak keruan this few days
Baru gembira nak update makanan !! hakhakhakhakhak

Ni actually masa berkelah last 2 weeks kot
Ni makanan yang aku bawak la. Yg orang lain bawak tak snap
Sebab iols berseronok-ronok mandi laut
Tipu. Tak seronok sangat beno nye
Sebab mandi di sulami udang geragau
Siap geragau melekat kat baju. Uwaaaa tak suka
So mandi ala2 je. Takpe nanti raya haji dah pakat nak berkelah lagi
Harap2 geragau semua dah habis kene jala. mihmihmihmih

Ni menu yang mokcik bawak


nasi lemak berhalia

.

sambal bilis petai, telur rebus, kacang goreng



kesukaan beta. petai golek2. lagi gembira sebab aku dapat bedal petai paling banyak !!!!




 roti gulung sosej dengan roti sardin. roti sardin kat belah bawah. So tidak kelihatan di situ



cempedak goreng



apa nak bawak makanan untuk next perkelahan ni. hurmm



lets klik !!

11 comments:

fairus said...

NASI LEMAK YANG MENYELERAKAN.. TAPI SAYA TAK MAKAN SAMBAL PETAI.. WALAUPUN TAK AMBIL PETAI, TAPI KALAU SAMBAL DAH CAMPUR DENGAN PETAI, MEMANG TAK MAKAN..

NM03 said...

lamanya dah tak mkn nasi lemak dik nun

sambal tu wat i terliyoqqqqq laaa

Kakzakie said...

Lya... apasal tak tangkap udang geragau tu buat cucur sedap tau cecah sos...

Nens Collection said...

bestnyer picnic..bwk makanan banyak2..mmg best..syiokk jekk.;)

C.M.A @ CikMoonAdnan said...

perghhh.... dah lama xpekena sambal petai....

nak gak masak sambal petai nie.. tapi.... xsuka bila selepas makan..masuk perut..time membuang...baunyaa.... perghhhhh......

Dayang Syazwani said...

Adeh.. Petai tu yg bikin terliur tu.
Tringin lak nak buat roti sadin tu taw.

MaDiHaA a.k.a Ratna said...

lya.. next picnic jgn lupa bwk jala sekali ye... leh tangkap udang geragau sekali... heheee...

menu sgt mantap! TAPI gambar picnicnya mana?

Knor said...

dtg sini aje lapar...

Uncle Jonni said...

wow... sambal petai...

aku mmg pantang nampak petai... huhuhuhu

♡ m.a.w.a.r_ b.e.r.d.u.r.| ♡ said...

dah lama tak makan cempedak goreng..yummy2.....

n@D3iR@H said...

Waaaa.....sedapnyer....ko msk kn akk blh x..?? Sanggop bayau....ko wat akk lapor jek laa...