Thursday, October 18, 2012

makan luar - sate kampung jawa

Assalamualaikum

Office dah set tengah2 bando ni, memang best lah kan nak buat acara jalan2 cari makan
Lunch time yang sejam pon boleh terlajak akibat aktiviti ini. 
Ampun bos. Memang patut la bos complaint semua staff dia sihat2. hahahahaha

Ni dua hari lepas kot. Lunch time pergi tong hup, kira macam pasaraya la. Murah2 sket barang dia
Nak beli stok untuk pantry. Pehtu melajak makan lunch ke satey kampung jawa


pergi tong hup parking belakang bangunan yang menghadap sungai melaka



siap usha burung lagi kau senah



projek yang depan tu belah kiri tu projek company. Building sume dah siap. Dah cat cantik weyh. Demi nak memenuhi syarat bandaraya warisan dunia kate kooo



iols makan mee goreng. pandangan pertama adalah rupa yg tak menyelerakan. But dont judge the book by its cover. Lazat weyhhhhhhh *gosok2 perut*



tapi ni mokcik nak bgtau, suasana, panas hamatttttttttt. mencucuk2 punya panas weyh. tapi location cantek, tepi sungai melaka



member makan rojak. Not bad. Tapi kalau pedas sket lazat



nasi impit & timun for sate



itu dia. sate campur2. ayam + daging + hati + perut + kerang
diorang akan kira yang mana makan je. tak makan tak kira. best2
aku makan sate daging dengan ayam je. lazat gila



tu baru senyuman member. belum senyuman mokcik yang dapat makan sate di kala panas mencucuk2 tu. terbaekkkk. eh btw, dia makan kueytiow goreng. hamagaddd kueytiow dia memang terbaek lah !



total makan. mee goreng + rojak + kueytiow goreng + mee goreng (tapau member) + satey 10 + air 3 = RM 26.50


tak leh pergi selalu. bahaya. sebab sate dia ada letak lemak2. lemak2 tu yang sedap woi !!!!
*sambil goyang2 lemak perut*


lets klik !!

11 comments:

redza said...

bila nak belanja aku makan weh!!

nur anis said...

sate, kalau takde kulit, memang tak syok kan..tang lemak tu yang sedap..haha...

♡ m.a.w.a.r_ b.e.r.d.u.r.| ♡ said...


haish....terus rasa petang nanti nak bli sate :PPPP

Afasz said...

sedp nye

Kakzakie said...

Panas cuaca terus tak terasa bila makanan dah depan mata lupa.

Amy Sinar Raudah said...

Pasni lia leh la belanja akak makan, sedap mee tue.

gadisBunga™ said...

sate yang sedap tang lemak tuh. kalau skip kulit kurang la kesateyannye!

Afasz said...

arini tak update ke... sy singgah ..ingat ada update. :D

Ros said...

Assalamualaikum Lya,

Amboi jalan2 cari makan...sedapnya...sate tu yang Kak Ros tak tahan tu he.he....

Knor said...

baiknya..tak mkn tak kira..yg sentuh2 tapi tak makan ..

berkira-kira nak makan nih..

fairus said...

MEMANG SEDAP SEJAK DARI ZAMAN BERZAMAN..