Monday, October 29, 2012

Marble Cheese Brownies

Assalamualaikum..

Bersiaran kembali setelah cuti habis.
Waaaa lemau masuk keje gini weyh. Mata tu ala2 rela tak rela je nak bukak. tsk tsk tsk

Banyak dapat daging tak? kat rumah aku serius banyak. apa nak masak pon tak tau
dah la tinggal ber4 je kat rumah. mak bapak plak jenis tak makan daging sangat. nanti ku fikir apa nak masak 

Ni nak share kek yang mokcik buat untuk raya haji hari tu
memandangkan stok cream cheese adalah berlambak dalam peti tu, so moh le kita utilize kan mereka
sebelum mereka expired


Ni lah cream cheese yang ceq habaq tu. Adik aku yang study kat mesir nun bawak balik hari tu. sampai dia dah balik semula kat mesir, tak guna2 gak cheese ni. dah la banyak. 3 botol weyh ! kalau aku meniaga ciskek takpe gak kan

Jadi, untuk resepi marble cheese brownies ni. saya refer resepi cik mat gebu dekat entry beliau: marble cheese brownies



aku tak guna la loyang 10 x 10 ke, petak ke segi ke. aku guna je loyang sedia ada. tapi adjust sket masa memasak tu la. pandai2 sendiri nak makan. huhu



tara.. dah siap ! simpan dalam peti sejuk semalaman. pagi raya baru cekik



sorry la buruk sket marble aku tuh. lantak lah. aku buat ni pon dah pukul berapa. 12 malam kot. mengantok gila. menggigil tangan nak memarble kan


okebai. nak buat keje pagi2 manager dah call tanya tender2. puihhh nyampah iols


lets klik !!

9 comments:

♡ m.a.w.a.r_ b.e.r.d.u.r.| ♡ said...

alahai ..sedapnyaaaa terliur ai tau

Kakzakie said...

Dalam mengantuk, menggigil cantik dan nampak menggoda kek Lya tu..

Knor said...

adik masih muda dah pandai memasak..tahniah..

bolehlah adik menerima tempahan..nampak sedap dan selera kak tgok.cantik aje.

p/s guna buttermilk lebih kurang sama aje rasanya..kek velvet selalunya diorg letak cuka..memandangkan dlm mayo ada cuka dan telur lebih mudahkan..apa yg ada kat dapur kak akan sumbat dlm kek..

redza said...

xpe buruk pon..ko jugak yg akan mencekiknya

fairus said...

NYUM.. NYUM... BILALAH NAK HANTAR KE MUZIUM SEPOTONG DUA NI..

4feet8 said...

camner buat corak jd camtu? cantiklah..

MaDiHaA a.k.a Ratna said...

ghajinnyer lya.... bagus bagus...

Ros said...

Assalamualaikum Lya,

Tudia cantiknya kek Lya nih...nampak sedap sangat,teringin Kak Ros nak rasanya..he.he...

Hanis MY said...

ya ampunnn sgt menyelerakan patik ni peminat kek hokehhhh...