Monday, October 22, 2012

tomyam lazat!

Assalamualaikum..

Isnin oh isnin kenapa engkau datang !!!
huwaaa blues gila hari ni. dah lah mendung. semalam seharian hujan
so semalam duduk membuta je kat rumah. membuta + on9 + tengok tv
ulang2 benda tuuuu jugak.

saje nak tepek pic masakan hujung minggu
biasa lah hujung minggu je la iols rajin masak nok
kalau weekdays tu, memang kosserr la kan

hari sabtu masak tomyam
seriously super delicious sehingga langit ke-7 ! over nyah
dah la hujan. hirup2 plak tomyam pedas gini, memang terbaik lah kan


tomyam sayur mayur + ayam + udang + fishcake 



guna paste ini. sepupu suggest. dia memang terror masak. masa raya hari tu, p raya rumah dia. dia masak tomyam. memang lazat la. terus korek resepi. mihmihmih



dan juga guna kiub ni *pic google*. aku masak guna 3 kiub ni tambah 3 sudu besar pes yang tadi tu. pastu adjust la rasa sendiri. cili padi + perahan limau nipis + dan lain2 hentam lah labu janji sedap




 semalam buat fillet dori masak halia. goreng tepung dori tu. pas goreng tepung pon dah ngapp 3-4 ketol. haha. then masak lah berhalia macam biasa ikut suka kau orang

makcik nak sambung keje ni. aku geram pagi2 orang site call mintak itu ini. site dah nak start baru terhegeh2 nak mintak. nak cepat plak tu. awal2 tak nak mintak. bohdoh. ggrrrrrrr



lets klik !!

11 comments:

Eny Abdullah said...

Sedap nampak 2 makanan tu, especially fillet dory masak halia, nanti nak cuba la =))

♡ m.a.w.a.r_ b.e.r.d.u.r.| ♡ said...

pergh telan air liur arghh..huhhuhu

♥ Elin ♥ said...

nampak menyelerakan.... :)


sabarr....kalau ISNIN selalu nya mcm nih lah semua nak cepat semua kata urgent...

:) sabar eh..

kechixx hussain said...

peberet tu tomyammm....yummy!;)

redza said...

slurrppp!!!! sedap weh

Dr Singa said...

boleh blogging eh dari opis..??

:)

fairus said...

MEMANG TERBAIK DARI LADANG..

wahida said...

perghhhhh...aku terliur tgk tomyam ko nok...

mana nak dpt thai chilli paste tu? cer citer...aku nak sambar satu...

mizzura said...

pes thailand gmbar pompuan tu pun member yang dok bangkok suggest guna... rupanya kat msia melambak2 cam kat tesco...tak pernah perasan ponn...

Anonymous said...

Halalkah cili paste tu

nur anis said...

makan panas panas ni, memang terbaik..:)