Wednesday, November 14, 2012

Diwali

Assalamualaikum

Semalam kan Diwali, pergi rumah 1 of office staff ni. Dia jemput. Dekat kampung lapan. 
So pergi lah ramai serbu rumah dia


depan pintu rumah dia ada benda alah bungaan ni. cantik




 tuan rumah. rumah dia, walaupon rumah macam ala2 oldskool, tapi cantik. macam tradisional gitu. banyak pokok bunga sekeliling rumah dia. very nice



menyerbu biskut raya dan maruku



tunggu hidangan nak mencekik. mihmihmihmih



ya itu dia. ada nasi (macam nasi minyak), tosai (iols tak makan tosei huhu), kari ayam, kari kambing (iols tak makan kambing huhu), acar timun nenas, dengan sayur campur. sayur campur dia sedap !!



my plate. huahuahua ketara ketamakan itew. kari ayam dia ohmaigod sedap nyah. and sayur campur itew. very mabeles



eating time



second round. amik kari ayam dengan sayur campur dia je. oh seriously super nice. siap tanya pakai rempah apa. hahaa. dan sayur itu, walaupun hanya sayur campur kobis, cendawan dan carrot, tapi sedapnya mak aih



biskut raya yang sedap like seriously !!! semua ngadap weh. kejap2 bekas ni beralih tuan. dari penuh, sampai nak habis. huahuahua memang faithview people kuat cekik



menunjukkan betapa sedapnyew kuih sampai kembong2 pipi makan



dan juga. nasib takde pic aku dok riba bekas kuih ni. huahauhau lagi burlan (buruk lantak) aku kan. hahahaha


oih bila nak balik ni masing2 dok kunyah lagi



cantik itu bunga i loike



okey mari pulang



kawasan sekitar. sangat banyak pokok2. very nice. rasa nak petik itu rose. huhuhu

ni first time aku pergi rumah orang yang celebrate Diwali  very nice layanan diorang. kejap2 kang angkat tosei panas2. nasib iols tak makan tosei. kalau tak mau 3-4 round *tolong jangan ketara sangat kebuloq bleh tak*

family dia pon baik2. asik suruh tambah je. maka faithview people memang tanpa segan silu, ibarat lapar disorongkan nasi la kan.

masa kami sampai, anak2 dia beratur weyh nak salam.bagus. sebab aku rasa la, biasanya mak2 melaung panggil anak2 salam kalau ada tetamu datang rumah. aku la tu

makanan semua sedap2. biskut raya, maruku oh very nice. mohon bawak datang office bleh tak. dasar kebuloq

ok sambung kerja.


lets klik !!

11 comments:

JaSSNaNi said...

best juga nampak.. meriah ye.. :) tak pe la.. sama2 dok malaysia.. sama2 sambut raya kan.. :)

NM02 said...

wah







beraya sakan ye... syok ma!

Dr Singa said...

rugilah yu ols tak makan kamben!!

محمد رازيق said...

meriah raya diorg. hehe. ladu ade? hehe. tq singgah blog, jgn serik dtg lagi. hehe

KAMIHIDUP said...

Dah macam raya puasa.

Kakzakie said...

Susah-sudahlah Lya. Dan puas makan kat rumah dia nak suruh bawa ofis lagi pulak..

fairus said...

WAH.. MERIAHNYA RAYA.. 1 MALAYSIA.. :)

gadisBunga™ said...

apsal tak ajak?? nak itu tosei panas2 makan dengan kari kambeng wehhh!!

fadzli Amir said...

Emmmm...bestnyaaa...takdak member opis india....

Knor said...

TAK MUAT PIPI TU...MINTALAH TAPAU PULAK..HEHEH

RINDU KT KUIH RAYA..

ct kektus said...

ingat melayu je ada kuih raya. ;)