Thursday, November 1, 2012

Jamuan Makan @ Office

Assalamualaikum..

Kelmarin, hari selasa, kat office ada buat makan2
Lawyer company belanja sempena wife dia baru bersalin baby boy
So dia bagi RM, account dept pergi order dengan katering
Dorang order macam makanan jamuan raya. Tak kisah lah labu janji kenyang hahaha
Tapi hari tersebut tak makan sangat pon. Takde repeat second round ke third round ke
Amik sekali je. Malas pulak nak p makan lagi. Asek mengunyah je. Bloated iolss yang tersedia bloated ini



nasi impit



rendang ayam. rendang dia not bad tapi so many oil huhuhu



tak sah jamuan kalau takde bihun


makan dengan nasi impit. sambal kelapa & sambal ikan bilis 


nasi goreng juga ada



pencuci mulut, tembikai



ni pagi tadi. mokcik bangun 5.30am sebab nak meggodek sambal daging petai. bawak ke office untuk lunch.
daging korban sangatlah memenuhi esbok. ni baru masak seplastik. ada lagi bape plastik weyh dalam esbok tu. pengsan. mama kata weekend la kita pakat buat rendang tok. okehhhh

semalam bumi melaka hujan selebat-lebatnya. balik keje kol 5.30. tapi gelapnya macam pukul 8
sodap tido tuh


lets klik !!

15 comments:

JaSSNaNi said...

fuhhh.. banyak tul makanan.. sedap2 belako... omakkaii.. best rendang tu.. terliur tengok.. :)

4feet8 said...

tak pernah dengar sambal daging petai lagi..first time..mm..bagus juga idea ni..

♡ m.a.w.a.r_ b.e.r.d.u.r.| ♡ said...

kitorang esok jamuan...weeee

Kakzakie said...

Oh... daging masak sambal tumis petai kakak belum pernah cuba. Minggu ini kakak balik kg nak ambil petai nak cuba resepi Lya nie...

redza said...

tgk gambar pon nampak berminyak rendang ayam tu

Mummy Akmar said...

Salam Kenal Lya..

Seronok nye jamuan makan di pejabat ramai-ramai mcmni. Tertarik makan nasi impit dengan sambal kelapa? First time saya dengar ni.

Nanti rarajin singgah lah blog saya di Queen of The Castle dan juga webshop saya di Style Me Gorgeous By Qashmere Ada baju untuk plus size fasion juga.

Apa-apa pon DONE FOLLOW.

Take Care Sis!

iedchan said...

beshnye makan sambal petaiii..hehhe

rATu kEBaYA said...

Teruja akak tgk daging petai tu lya... pestime nampak.. mesti sedap tu..

dwaty said...

dapnyerrr nasi goreng tu... hehehe

YanaUjang said...

suka btol tgk org buat mihun..aku wat mihun mcm x menjadik je..grrr

Dr Singa said...

makan laaaaaagi!!!!!!!

:)

fairus said...

WOW.. MERIAHNYA MAKANAN..

Ros said...

Assalamualaikum Lya,

Rezeki dari Allah tuuu...he.he...
Menu yang bawah sekali tu amat mengancam habis la Lya....tengok ja terus perut Kak Ros ni rasa lapar he.he...

Teratak Hami said...

Dik, nasi impit ats tu pun nampak sedap jek waktu sejuk2 gini.

KAMIHIDUP said...

Sodap eh.