Friday, November 2, 2012

makan luar - cucuk2 lori putih @ Klebang

Assalamualaikum

Jumaat sudah. Dah 3-4 hari gak melaka berhujan. Asal petang je hujan. Kadang2 stop, kadang2 melarat sampai ke malam jugak. Apa2 pon alhamdulillah lah ye. Sejuk sket. Tidoq tak payah pakai kipas lipas

Semalam petang before balik kerja, my bff cik ayu ajak lepak. Hujan kan petang semalam, sejuk2 je. Ajak lepak makan cucuk kat lori putih area pantai klebang @ Pantai 1 Malaysia tu

So balik kerja tengok hujan dah stop, zasss pergi pantai 1 malaysia. Nasib lori putih meniaga


enterprem. beg masing2 tak nak kalah mak datin. beg je dah memenuhi ruang meja



lori putih. selain cucuk, ada rojak dan burger jugak



cik ayu minum teh tarik and I minum nes tarik



my plate. RM 7. sedap. gabungan 3 kuah. kuah kacang + kuah cili + kuah hitam tu. 



plate cik ayu. dia punya RM 7 jugak kot



siap ada kuda ye. banyak jugak. ada dalam 7-8 ekor. yang ni enterprem 2 ekor je. dah la ada 2 ekor lagi tu ala2 macam nak berasmaradana je. siap kejar mengejar. hampeh. oh btw lori putih ni letak dekat area site company. nampak tak signboard tu, faithview. hahahaha

aku rasa aku nak volunteer dengan tok ali la. aku nak jadi duta makanan melaka. kau mampu? kahhhhhhhhhhhhhhhh


lets klik !!

14 comments:

4feet8 said...

saya pernag g dataran 1 msia. dekat ke dgn pantai 1 msia tu..? masa tu tgk kapal selam. dah komersial ke tempat tu. ms sy g, jalan masih belum berturap lagi

Dr Singa said...

lawo henbeg!!

Nens Collection said...

eee...sedappnyer..suker2!

alin alias said...

macam best je, nanti turun melaka nak try la..

NM02 said...

tiap tahun tawan melaka...

redza said...

tgk gambar pon da terasa sedapnya

C.M.A @ CikMoonAdnan said...

waahh mkn cucuk2 laa... :)

fairus said...

PERNIAGAAN MEMBER BAIK SAYA PUNYA FAMILY NI..

YanaUjang said...

kt cni pn tiap ptg ujan..klu x ptg, ujan mlm..pepagi liattttt nk bgn..ngehh~

aku mam pizza hr ni..lalala :p

Kakzakie said...

Tok Ali jemput Lya tak masa anak dia kawen hari itu?

Acik Erna said...

assalam Lya..nampak sedap tu lya..acik pun suka makan kalau ada kuah2 macam ni

eelobor said...

hehehe...ingatkan nak tayang beg tangan tadi...

Tihara said...

as salam

sedap neyh..lama dah den tak makan cucuk stimbot ni :)

MieZa said...

mieza pon suka makan kat lori putih nie.. sedap!!