Wednesday, December 5, 2012

lone ranger.

Assalamualaikum

Punya pemalas lipas nak update. 2 hari sepi. Sepi update la. But still slow2 blogwalking gak. 
Memandangkan this few days busy sket. Tak habis2 buat costing yang membuatkan iols sakit jiwa!

Sekarang mokcik adalah lone ranger di rumah. Adik2 ku semua dah balik kampus. Mama and baba adalah di rumah kedua a.k.a hospital. Sebab tangan baba tu ada problem sket. Dah 2 minggu bertapa kat GH tu. Itu nanti cerita la

Duduk rumah sorang2 adalah boring nak mampuih. Balik kerja, pergi tapau untuk mama baba dan pergi hospital. Pukul 7pm balik, sampai rumah dalam pukul 8pm. Balik, kemas rumah sket2, iron baju kerja, mandi, makan, tengok tv. dung dang dung dang tidoq

Adik bujang dah balik pineng last sunday. Adik bongsu balik every weekend. So memang sekarang iols adalah lone ranger dan kebuhsanan tahap matik kutu. Makcik sebelah rumah siap sms tanya takut tak dok sorang, nak teman tak? eh heloo iols dah 25 ok. mana takut ! pusing pandang kiri kanan ada momok tak.  huahuahuahua

Nak masak untuk makan sendiri pon malas okeh. Macam last2 week adik bujang aku ada, suruh dia p tapaukan je. Ni nak pergi sendiri adalah malas. Isnin hari tu aku dinner makan durian je okeh! Punya kelasss.  Berdengkur bau durian agaknya huahuahuahuahua

Nak tapau kat cafe hospital pon aku tak lalu dah. Sebab semua lauk dia hayammmmmmmmmmmmmmmmm je

Maka mokcik telah nekad membeli 1 pek maggi tomyam dan 1 pek maggi kari untuk stok. huahuahua


So inilah dinner cik lya lone ranger semalam. maggi tomyam yang tercair lah pulak bersama udang, sotong, telur, bawang dan sayur sawi !


lets klik !!

11 comments:

4feet8 said...

hoh, sy pon kalau duk rumah sensorg, rela tak makan. bukan sbb malas nak masak, tapi sebab malas nak makan sensorg..muehehe..

Kakzakie said...

Oklah meggi masak penuh perencah berbanding masa belajar dulu meggi celup air panas pun sedap kan Lya...

Moga abah Lya cepat sembuh.

محمد رازيق said...

hehe. laparnya tgk maggi tomyam tu kak. kalu sorang selalu sy makan luar je kak. hehe

intanfirdaus247 said...

megi pon ok pe lya...kak intan tgk modify baik punya..heheh

YanaUjang said...

klu aku duk sorg pn xkose nk msk sendiri..xpe xpe..sok abah ko dh sehat ada la teman gado2 blk..hee semoga abah ko cpt sehat na..^_^

♡ m.a.w.a.r_ b.e.r.d.u.r.| ♡ said...

amboi..meggi bujang bukan ain meriah..ade sotong , udang sume...sedap tu

fairus said...

MAGGI TOMYAM MACAM SEDAP JE..

MaDiHaA a.k.a Ratna said...

ishh.. tak dpt bayangkan betapa boringnya kan.. moga baba lya cepat semboh dari kesakitan....

Dr Singa said...

ada lipas yang rajin!

C.M.A @ CikMoonAdnan said...

kalo dah lapar bebenor.. makan meggi je pon sodap...

nur anis said...

saya pon lone ranger jugak minggu ni..stok megi pun ada..huhu