Friday, December 14, 2012

Putrajaya.

Assalamualaikum

Punya lama tak update padahal baru 4 hari. Ini disebabkan iols busy ye. Walaupun manager iols bercuti seminggu dari last week, tapi hari ni dah balik lah, aku pon tak tau apa bendajadah yang aku busy ntah.

Lebih-lebih lagi ayat spm betul kau! ada big function company ni. 121212 hari tu. ada grand opening Menara Faithview, tempat iols bekerja ini. Gambar super duper banyak. Nak kene resize dulu baru update.

Last monday 101212 pergi putrajaya, kementerian perumahan dan kerajaan tempatan (KPKT) untuk submission developer license, projek perumahan dekat Alor Gajah. pergi bertiga, dengan asst dan amoi sorang ni. 


rembat kereta baba. konon nak guna gps. tapi nan hado la. guna signboard sudah


sampai kpkt around 11 ++ jugak la. sebab cari parking 1 hal. setengah jam kot cari parking. ish aku malas nak complaint. tapi sakit hati! submit 5 minit je ok. aku datang dari jauh ! drive 2 jam ! cari parking setengah jam ! submit 5 minit je !! ok sakit jiwa. so mari mengular !!!!! ke Alamanda kita


ketara tourist. haha. siap amik pamphlet 



Jalan-jalan jap, then makan. Pilihan - Black Canyon 


amoi minum espresso dan makan tomyam apa ntah


nad punya. iced chocolate dengan fusilli tomyam jugak. tomyam dia sedap gila weyh


mine. black canyon iced coffee. memang la sedap. tapi banyakkkk beno tak habis. baziaqq btoi



apa ntah nama makanan aku ni. rice noodles in thick gravy blablablabla. sedap tapi tak pedas, iols cepat muak. so makan dengan cili padi yang pedas gila ittew


tak cukup cili. up lagi 1. rasakan meletop bibir


pas kenyang apa lagi meronda la weyh. tapi panas btol hari tu kat dalam alamanda ni. sampaikan masa dok test kasut, kami tanya kat sales tu, memang panas ke? haha. dia cakap memang aircond selalu macam ni. oh okeyy


setelah hampir 4 jam dalam alamanda tu matiklah mengular habis, pukul 4 lebih gerak balik.sekali hambek, jam. bangkai. dari bangi kot. ke dari mana tak sure la. sampai nilai yang dekat simpang USIM tu. sakit jiwa


pukul 6 sampai office. hantar diorang, pastu iols pon cau balik. balik nampak pelangi !! lama tak nampak pelangi. so nice

begitulah kesudahan cerita 3 gadis faithview mengular. eh kerja ok. tapi kerja kejap, ngular lebih la. huahhuahuahua okebai!



lets klik !!

16 comments:

YanaUjang said...

eh aku pn xpernah msk lg black canyon tu..haha tggu org review..kekeke ko kata sdp nnt boleh la aku try :p

Knor said...

semlm kak pg putra jaya juga ada urusan..ke pejabat pendaftaran..guna gps..mak oi jauhnya jln dia bg..boring dgr suara dia..tutup terus..ikut signbord lg bagus..cepat sampai..Allah permudah semuanya..



JaSSNaNi said...

bestnye.. jalan2.. makan2... shopping lagi... balik complete ngan jem.. hehehehe.. biasa la tu.. dok KL mmg wajib rasa jem..

C.M.A @ CikMoonAdnan said...

huuiii...banyakknyer...jenuh nak abes kan tu....

redza said...

dah agak dah..mesti ada citer pasal makan2 huhu

intanfirdaus247 said...

syok kan makan2, shopping...hehe

MaDiHaA a.k.a Ratna said...

akak alamanda tu pernah tgk dari luaran je.. tak pernah masuk lagi.. hehehe.. org melaka siap ngulor lagi kat situ eik.. hehe..

♡ m.a.w.a.r_ b.e.r.d.u.r.| ♡ said...

eh 4 hari ek? ase macam da lama je tak update :PPP

Teratak Hami said...

patut le dah lama tak update dik noi oittt... ko ngular lama sangat.

gadisBunga™ said...

kopi tak abis??? ai marah ni! hahaha!

nais nye rainbow...suke!

fairus said...

ESOK SAYA PULAK KE PUTRAJAYA.. TAPI MALAM NI DAH GERAK PERGI KL DULU.. :)

fatin amirah said...

cisss............. kan best kalau aku bole ikot.........

Adeqq said...

Hoi. Mengulorrr! Muahahaha. Rindulah! Hiksss

Kakzakie said...

Misi nak sumit dah setel oklah. Masa diambil 5 minit tu tolak tepi tapi jem nak balik siapa pun tension Lya..

nur anis said...

haha..biasalah tu..alang alang keluar..ngulor lah kita...huhu

pena rozie said...

Bestnyer mengular... Hehehe.....