Wednesday, January 2, 2013

Jonker Walk

Assalamualaikum

Ni malam krismas lepas. Dah seminggu baru nak kecoh update. Biasa lah kan aku ni vitamin M lebih sket lately. Nak kene minum air zamzam cenggini gayanya

Memandangkan masa tu bff balik, walaupun tak cukup korum jugak, sorang takde, sebab lama tak lepak, so keluar jugak akhirnya. 

Mula2 pergi makan somewhere area masjid tanah, pastu nak p karok, full okeh. Available dalam pukul 12 macam tu, lepas tu tutup pukul 1am. Mana puas sejam nak karok! Pehtu pergi cari karok lain. Last2 pergi Jetty. Sekali menakutkan. Sebab banyak orang mabuk, area situ kan ada night club. So scaryyyy. Last2 pergi Jonker. Sebab memikirkan ada orang meniaga malam2 kan. Sekali pergi, masing2 pelik, "kenapa tak jammed ni?"
Rupanya, terlupa okeh, itu adalah hari isnin. Orang meniaga weekend only. Tsk tsk tsk tsk
Terasa vunguknya. Lantas pulak. Semua berkumpul kat rumah den. sembang2, 3am baru membuta


tepi sungai.


batu keras



scary pulak tengok pic ni. ibarat ada naga betol2 kat belakang tu. btw, aku adalah ayu jelita sebab still berbaju kurung. almaklumlah dari balik kerja tak jumpa jalan pulang ke rumah. huehuehue


padan muka tak dapat beli belah kat jonker. itu la pasal kalau dalam pikiran tu asek weekendddd je. kahhhhhhhhhhhhhhhhhhhhh


lets klik !!

13 comments:

♡ m.a.w.a.r_ b.e.r.d.u.r.| ♡ said...

selalu dengar Jonker Walk tu ..tapi tak pernah sekali pun sampai sana..huhuhu

C.M.A @ CikMoonAdnan said...

dah lama x jenjalan waktu malam kat melaka..

huhu..kalo nak karok kat jetty... better siang2 hari laa.. kalo mlm..mmg menakutkan..sbb ramai yg mabuk kan....

pernah beberapa kali karok kat situ... 3 thn yg lepas, pukul 1 pagi... huhuhuhu....

rATu kEBaYA said...

akak sampai semalam asek pk weekend je lya.. sampai hari ni main sarung je baju g keje.

Afasz said...

tengah jalan ke tu?

Alia Laila said...

Seronoknya jalan-jalan ! Happy new year kak :D

fairus said...

JONKER WORK YANG SEKANGKANG KERA TU JARANG SAYA PERGI.. :)

gadisBunga™ said...

kalau kite kat melaka, kite join je awak. dari opis pun dari opis lahhh~

Dr Singa said...

jonker walk best.. siang hari lah.. banyak boleh ambik gambor..
malam-malam.. bau cina..
wehehehee

wahida said...

aku suka melaka...melaka penuh dgn sejarah, tempat menarik utk pergi pun byk...makanan pun best2...

love melaka...

Amy Sinar Raudah said...

dah lame x jalan2 kat melaka, nanti kalau gi sana leh la calling2 lya...

4feet8 said...

teringin nak jalan kat jonker..

akubiomed said...

Belum sempat berjalan dan membidik gambar sekitar Jonker Walk tetapi dapat membidik beberapa gambar disekitar bandar Hilir.

MaDiHaA a.k.a Ratna said...

tak pernah sampai lg kat jonker walk tu.... sian akak kan..

p/s: naper lama senyap?