Friday, February 15, 2013

wedding.wedding.wedding

Assalamualaikum

Sabtu lepas wedding bff, cik odah punya kakak. Pagi2 dah keluar rumah sebab cik odah ajak teman pergi amik kek kahwin dekat batu berendam. Mokcik ni dah lah demam, memang berlengas muka tak koser nak mekap. Nak calit eye liner pon pemalas. Lantok




walaupon domam, mokcik tetap ada tugas. Tolong bagi goodies kat tetamu. Kihkihkih malunyew *poyoness*


bff cik ayu. datang lambat sket minah ni. so anda di tugaskan untuk wrap lauk pengantin



kembang bermangkuk-mangkuk yang demam



so panas I tell you. Dah lah mokcik bagi goodies. Berpeluh jangan cakap macam kambeng


pengantin oren


hantaran untuk pihak lelaki


hantaran untuk pihak perempuan


the dais


si kecik depan dais




okey menu sangat ohsem ! kari daging, ayam masak merah, sayur kacang masak dengan hati + pedal, ultimate lazat adalah tempoyak daun kayu. actually ada banyak lauk lain. ada cendawan kukur + terung masak rempah, ikan masin, acar, pulut kuning ada. lauk2 sume lazat like seriously


zoom in tempoyak. omaigod lazat gila! kalau datang beraya rumah cik odah memang ini menu wajib. siap aku tapau. haha. tapi ini majlis kawen kau gila nak tapau



around 2 pm balik. sebab tak tahan runny nose macam hape. tapi siap nak p melantak abc plak tu. panas hokeh. i cannot tahan dari memikirkan abc. hakhakhak


abc pekan masjid tanah. ada cendol yang lazat tapi iols kebuloq abc. lazat dan sedap akhirnya licin. 

balik rumah tidoq terbongkang kesudahannya

lets klik !!

11 comments:

Qashmere said...

Musim kawin la kalau cuti2 ni

Kakzakie said...

Banyaknya lauk-pauk yg mereka saji buat tetamu Lya. Sekarang macam dah trend makan utk tetamu majlis pengantin ada lauk begini - kalau tak dulu asyik nasi beryani aje kann

Harap dah sihatlah sekarang ni Lya.

♡ m.a.w.a.r_ b.e.r.d.u.r.| ♡ said...

dalam banayk-banyak gambar ABC tu jugak yang menarik tertarik..:P hihi

ainnoraini said...

tempoyak daun kayu tu mmg sedappp...
Kalau ada lauk tu...confom kakain akan mkn nasi bertambah2..,

NM03 said...

ABC????







denggggggggg

redza said...

slmt pengantin baru lya hehehe

MaDiHaA a.k.a Ratna said...

akak pun sempat gak gi mkn kenduri masa blk kg... anak dara akak pun sempat gak jd tukang bagi goodies bag.. hehe..

fairus said...

LIHAT PADA MENU TEMPOYAK TU, TAK PERNAH SAYA MAKAN.. TAK TAU APA RASANYA..

YanaUjang said...

klu gitu raya thn ni kna terjah rmh cik odah gak la kn..dpt mkn sedap2..nyum2! hahaha!

rATu kEBaYA said...

meriah lauk pauk ni... memacam ada...
ni mesti sampai tak tau nak makan apa dah..

Norizan J said...

lauk kenduri.. sedapnye...