Friday, March 29, 2013

Round Lumut

Assalamualaikum

Nak sambung entry pergi Manjung hari tu hehehe
So lepas majlis langsung hari sabtu tu, petang gerak pergi rumah bff ku cik odah
Dia kerja kat sapura kencana, stay kat manjung gak
So dah alang-alang sampai sana, time ni la nak menyusahkan bawak aku jalan2 kan
Huahuahuahu 

Lepas odah amik aku tu, terus pergi Teluk Batik. Sebab dia tak bawak kunci rumah, so tak boleh masuk. Hampeh. Dah la aku dengan berbaju tradisional ni. Grrrrr



so many people. cuti sekolah kot




first time sampai sini. cantik jugak air nya. biru je


Pastu malamnya pas maghrib, keluar lagi. Nak mencari makanan hasil laut nak bawak balik untuk omak den, opismate den. Destinasi ke Lumut Waterfront




my bakul. belum penuh. sebab lepas tu aku topup ikan kering, ikan masin. haha




so manyyyyyy




kakak meniaga yang peramah dan baik hati sebab bagi diskaun hehehe




si cik odah pon sebok membeli ikan masin, nak pesan untuk omak eh




ada macam2. penuh bakul mak nok



sawan membeli-belah sampai menganga mulut


ok habis. ahad pagi balik melaka naik bas. dalam bas bantai membuta. 
pic makanan malas update. hahaha


lets klik !!

14 comments:

laskar pelangi said...

sakannya membeli :D

sudipVSsenduk said...

ngeri jugak bila fikirkan shopping sampai sawan ni... hahaha

Oh, terasa2 sotong kering bergula :P

MaDiHaA a.k.a Ratna said...

bestnyerrrrrr.. utk akak ada tak? hihi...

JaSSNaNi said...

owhh tidakk.. sangat jeles hokeyy..!
kalau gi sana sure borong banyak benda2 camni.. leh simpan stok.. best..

oya said...

bestnye lumut..masuk dlm list cuti2 malaysia ni

♡ m.a.w.a.r_ b.e.r.d.u.r.| ♡ said...

kalau pergi lumut water front ni mmg la shopping sakan..hihihi

wahida said...

aku last gi Lumut ni masa tahun 2007...huhu...


p/s: kelakar baca komen kak sudipVSsenduk tu...hahaha...

4feet8 said...

haha.. sampai situ mesti cari ikan salai yg pack kecik2 tu. tapi skng ni, kuantiti sepeket tu, cenonit je. tak berbaloi je rasa dgn harga.

fairus said...

WAH, BERJALAN DAN MEMBELI SAKAN NAMPAK.. :)

Nashays said...

Wahhh sakan cik lya kite soping ikan masin
teringat dlu klu g lumut mesti beli sate ikan yang rasa plastik tu

Kakzakie said...

Ikan bilis yang cantik-cantik buat mata kakak tak berkelip tengok. Banyak betul Lya beli...

gadisBunga™ said...

syurga ikan masin! hahaha!!!

C.M.A @ CikMoonAdnan said...

huhu...dah lebih 10 tahun x g lumut....

Masya said...

lamanya tak pergi lumut mesti banyak dah berubah...