Wednesday, May 8, 2013

Chicken Lasagna - My First Trial

Assalamualaikum

Hari tu lepas mengundi, petangnya menggodek Lasagna. First trial ni. Hahaha. Gara-gara keliuran lasagna yang selalu makan dekat Kensington. Sabtu tu balik kerja kan pergi tengok iron man 3d lagi. balik tu singgah tesco beli barang. 

Resepi saya refer dekat blog Ana Suzana. Cuma aku tukar, dia guna daging. Sebab ayah den tak makan daging. So iols tukar ayam. 



sebahagian dari bahan-bahan yang terlibat



inti lasagna. tau kan aku pemalas lipas. nak cincang ayam tu aku malas. hambek besar bagak aku potong hahaha. inti dia sama je macam nak buat spaghetti



White Sauce. Tapi next time aku nak buat lebih. Sebab tak cukup huhuhu. Belah bawah kemain mewah aku simbah white sauce. Tapi belah atas dah sket. Uhuk uhuk uhuk



Dah siap ! Aku tabur extra parmesan hihihi. Masa makan tabur lagi. Gila cheese bertambah la lelemak hakak




weowwwwww memang terbaik lah jah ! tapi tuh la. white sauce iols sket je plak. next time buat lebih. biar leleh-leleh cheese tu baru lazats !



setengah jam. licin. semua tekak naga hahaha

conclusion, percubaan yang berjaya !! yeayyyyy lompat-lompat bintang lelemak turut berlompatan


lets klik !!

15 comments:

Kakzakie said...

Puas memasak kalau licin macam ini..Kena buat lagi ni Lya.

redza said...

burrppp!!kenyang..alhamdulillah

Dr Singa said...

terbakor lemak ko lompat bintang!!
rugi!!

atty's said...

berbunyi perut lapar tgk chicken lasagna

Knor said...

semalam anak kak minta kak buatkan lasagna..kaka kata nanti2lah..macam tau2 aje lya ni..bolehlah korek resepi kat sini..mesti sedap tu..licin hah

C.M.A @ CikMoonAdnan said...

telan liur kita kat sini tau... huhuhu

MaDiHaA a.k.a Ratna said...

sedap tuuu.... terliur dibuatnyer..

rATu kEBaYA said...

sedap... sedap.... macam mana nak buat white sos tu... bagi resepi..

♡ m.a.w.a.r_ b.e.r.d.u.r.| ♡ said...

hoish...sedapnyerrrrrrrrrrrrr

Ana Suzana said...

Phewitttt

Ana Suzana said...

Phewitttt

Ana Suzana said...

Phewitttt

LYAfrina said...

kalo licin..mesti sedapppp sgt ni

Amanina Mads said...

sedapnyaaa.. meleleh air liur

Wak Gelas™ said...

wak nampak pon dh sodapp jugakk.,ahHKs