Monday, May 13, 2013

new pet

Assalamualaikum

Morning alls. Hujan lebat btol melaka hari ini. Nasib baik aku keluar awal. Kalau tak mau sangkut jammed kat klebang. huhuhu

Ni nak introduce. family's new pet. uhuk uhuk


ye mempersembahkan encik Lotong !!!
entah bila masa kewujudan dia kat rumah aku ni. Tapi memang lately selalu je ada binatang bersenam atas bumbung rumah aku. Gedegang gedegang dia buat lumba lari atas bumbung tu. Ingatkan beruk ke monyet ke. Sekali, haih ada pet baru pulak. Stress je

Tu takpe lagi. Semalam, aku pergi pasir panjang. Balik dari pasir panjang adik aku tunjuk gambar. "ko tengok lah long, pet baru ko ni"

aarghhhhhhhhhhhhhhhhhhhhhhhhhhhhhhhh !!!!!
dia main atas kereta aku pulak ! Ini memang main kasar. kau tengok tu, tak puas dengan duduk, dia baring pulakkkkk. Ingat bumbung kereta aku tilam vono ke

Lepas tu, petangnya aku pergi family store. Bawak adik aku beli barang. Aku balik je, kau tau dia tengah buat apa. Dekat aku park kete tu, atas ada kipas. Agaknya dia baru perasan ada kipas atas tu. Dia dah ada mainan baru. Dia berdiri atas bumbung kereta aku tu, dia dok main pusing kipas. Ini memang amarah. Aku pekik kan dia. Hah melingkup lari. Aku pergi dekat kereta, huwaaa banyak gila bulu dia. Kat cermin depan, penuh bekas kaki dia. Tak guna btol

Pastu petangnya kita amik inisiatif teguran cara halus. Hahahaha. Sebab aku teringat makcik aku pernah cakap. Macam kalau tupai ke apa ke makan buah2 yang kita tanam. Kita kene tegur cara halus la. Contoh, "kau jangan lah makan banyak2 buah aku. kesian anak aku tak dapat makan. Kau nak makan 1 amik la, lepas tu main jauh2". hahahaha

Maka, aku pon berdiri tengah laman rumah sambil bercekak pinggang, "kau tolonglah jangan landing atas kereta aku lagi. Kesian aku beli kereta mahal2 kau buat kotor bla2. Kau ingat kereta murah ke. Mahal tau tak. Sampai kering2 dompet nak bayar bulan2. Kalau bapak ko tolong bayar takpe gak"

okebai. hakhakhakhak


lets klik !!

12 comments:

NM03 said...

hahaha... lawak la mu ni... sekali bapak dia kasik duit... acanner?????







pitam!

MaDiHaA a.k.a Ratna said...

hehehe... harap2 si lotong tu dengar & fahamlah apa yg lya ckp tu....
haiii.. nasib baikla lotong.. kalau beruk.. takot woooo.... bengkeng!

redza said...

comel jugak lotong ni

C.M.A @ CikMoonAdnan said...

hik hik...tu laa tempat paling best utk beliau lepak2..landing2... keh keh

Mysara Ab Rahman said...

comel gk..dye xkacau2 ke?

Dr Singa said...

ada main main cari kutu tak atas tu..
ko baik-baik..
kang ada kutu melompat kang!!

♡ m.a.w.a.r_ b.e.r.d.u.r.| ♡ said...

kah..kah..kah...menjadi tak tegur cara halus tu ? kot la dia paham bahasa :)

YanaUjang said...

woo comel pet ko..ngeh³

aku xreti beza, lotong ke, monyet ke, beruk ke..bg aku sume tu sama je spesisnya..muahaha

lizz said...

lotong...tak penah dengar lagik ni...siap tegur cara halus lagik...

Amalina Hussain said...

lotong..macam geng geng monyet je..tp yang ni lagi kiut..hihiii..

gadisBunga™ said...

ko kene bagi t shirt kat dia, yang...heheheh~

fairus said...

DAH BOLEH MINTA TOLONG PETIK BUAH KELAPA.. :)