Monday, May 6, 2013

Random on PRU 13. I am a first-time voter !

Assalamualaikum

Berakhir sudah PRU 13. I only can say, Alhamdulillah. Semoga negaraku aman makmur sentiasa. Tak perlu complaint macam-macam. Kat facebook aku berlambak 'sampah sarap' complaint PRU. Whatever lah duh. Merempan lah kau orang sampai pitam

Hari ni mesti ramai post gambar-gambar PRU kan. hihi
Semalam, aku mengundi dekat Sek. Keb. Pengkalan Balak, Masjid Tanah, Melaka.
Dun Tanjung Bidara, dan Parlimen Masjid Tanah. BN menang for both parliament and state seat
Aku pergi mengundi semalam pukul 11am. Pergi dengan mama and baba. Baba tak payah beratur, terus masuk. Yelah dia tak sihat. Dengan tangan berbesi bagai. So dia undi dulu, settle baba pergi duduk kat semakan daftar tu lepak dengan kawan-kawan dia while me and mama dok beratur. Panjanggg huuuuu. Nasib hujan lepas tu, sejuk sket

So, random picture lah ye!




I found that warna biru itu sangat nice ! So many post semalam kat facebook pasal ink ni. Bosan gila baca. Sental pakai axion la apa la. Tak kuasa aku nak sental menyental demi nak membuktikan ink tu tak kekal. Buang masa. Baik aku baca novel lagi bagus



Ni area tempat aku mengundi. Memang meriah. Alhamdulillah takde kejadian tak di ingini la. Everyone sangat good behave




Line up. Ni paneh sebelum hujan turun




 Saya line 4 yang sangat panjang line nya huhu




Line up lagi




Yeah dah nak sampai !




Selepas mengundi, baba ajak jalan-jalan tengok tempat. Layan kan. So ini area Kuala Sungai Baru



Ni area Sungai Tuang




Sama gak Sungai Tuang




Ni rumah aku hahaha. Mama and her flags. Lepas bergambar, prappppp tercabut bendera dari tali hahaha





Jari ku malam tadi pada jam 9 lebih kot. Still ada sket ink. Walaupun dah buat kerja basuh baju, basuh pinggan, mandi, siram pokok bunga bla2




Menunggu result malam tadi. Tengok kat tv dalam bilik, sebab tv luar astro adik aku tengok bola. Ggrrrrrr. Aku jadi tukang report untuk adik aku yang kat Egypt tu sebab dia tengah berjalan-jalan dengan kawan-kawan dia ke Bahariya Desert. Pukul 1am turn off tv. Tak tahan ngantok hoih

Apa-apa pon keputusan, we are still Malaysians! Yeay !!


lets klik !!

5 comments:

Kakzakie said...

Tapi yg hairannya kakak punya ink mula-mula cuci dgn air hujan sebab masa tu hujan, dah pudar. Mandi cuci dgn sabun dah bersih terus tak tinggal sikit pun...

redza said...

line aku pun panjang jugak...dekat sejam beratur

Knor said...

tahniah sbb dah mengundi...

deno said...

wah.. deno pun mengundi semalam... sama jugak, dakwat tetap tak hilang bersih mcm org2 kat fb cakap... pelik betul deno,, huhu..

btw, anda biru? me too!!!:)

YanaUjang said...

aku xde axion..sbb tu kot x hilang2 ink aku nih..hahaha