Wednesday, May 22, 2013

this is not abang burn. I want abang burn !!

Assalamualaikum

Aku tak tau lah kenapa lately ramai sangat blogger update tentang kesedapan burger bakar abang burn tu
Aku ni dah lah pantang tengok kan. Tengok dorang update, tengok meatball tengok burger, perghh cannot tahan
Pastu tengok website abang burn lagi, tsk tsk tsk ish
So tau lah Melaka ni memang ada branch dia kat kampung morten (restoran melayu melaka). tepi sungai melaka. tempat memang dah cool la kan
Semalam 1 hari kerja aku memang men-google- burger abang burn. hahahaha. dah lah siap tak breakfast bagai sebab nak simpan perut konon nak makan burger abg burn ni
Pastu sharp 5.30pm terus nak balik. Nak pergi dengan sorang colleague ni yang sama je tekak kebuluran burger burn. Ajak colleague yang lain dorang takmo. Then ok lah pergi berdua

Gila membayangkan meatball ni. Sambil dalam kereta dah set nak makan burger itu ini. So drive safe lah ke restoran tersebut

Sebaik sahaja sampai:

eh kenapa takde orang ni
eh betul kan kat sini
eh betul la tu ada banner dia
eh tapi kenapa sunyi je tempat ni yang ada pon 2-3 orang tengah duduk sembang
eh ada nombor phone kat banner tu
eh call la

tet tut tet tut *dial no*
hello. abang. kedai tak bukak ke hari ni
"adik, kita tutup sementara sebab bla2 nanti bila dah bukak balik dah ada tempat baru kita akan inform semula. sorry dik"

huuuwwaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaa


terus dua-dua terdiam. mana nak pergi ni. dua-dua terus hilang mood. hahaha. maka,

eh kita p je lah burger bakar kat jalan hang tuah tu dari kempunan. abang burn takde, abang tuah pon okeyyyyyyyyyyyy



apa nama ntah. Portuguese beef bla2









rasa? okeylah. sebab tak tau rasa burger abang burn macam mana. so tak boleh nak compare kan. tapi boleh tahan pedas la. berdesit gak. and banyak bawang. suka. cuma daging dia tak juicy.kering sket. tapi okey lah. RM 11.00


kepada abang burn: tolong lah cepat bukak balik branch melaka ni sebelum air liuran saliva saya menjejes. saya tak tahan nak makan meatball. nak burger. nak menambah kawan-kawan lelemak di dalam badan uhuk uhuk uhuk uhuk


lets klik !!

10 comments:

redza said...

terliur tengok! aku dah berbulan tak makan burger

Kakzakie said...

Boleh pulak tersilap Lya ni... tapi kakak tengok sedap mengancam juga tu. Lya tu aje sebab dlm hati nak yg abang burn punya burger tak dapat jadi macam terkilan..

wahida said...

laaaa....kesian ko nok...mesti rasa tensen je kan bila dah sampai sekali tutup pulak...kalau aku pun dah frust giler dah tu...

lizz said...

saya pun teringin burger bakar abang burn tu...alahai...tunggu pi kl la kot baru dapat merasa...

n@D3iR@H said...

alaaaa, yeke...baru nk gi this week..frust nyer....

JaSSNaNi said...

kesian... suspen bila baca mula2 tu... x de rezeki nak makan beger abg burn lagi ye... kita pun lom penah makan.. nanti nak terjah kat ramal food court kajang tu, kat sana ada gerai abg burn gak..

Knor said...

terliur dah ni..bila nak belanja kak ni lya

C.M.A @ CikMoonAdnan said...

uiii...terliur kita nengok pic burger...dengan meleleh mayonisnya... adei... tergoda kita....

deno said...

terliurnyaaaa....

fairus said...

RAWANG BURGER BAKAR (RBB) PUN BEST JUGAK.. ADA DI MITC, KLEBANG, ETC..