Monday, June 24, 2013

Kenduri 3 in 1 di Puchong

Assalamualaikum

Hai. Hari ini jerebu dah kureng sket, walauponnnn
Tapi bau-bau asap still ada

Sabtu lepas, keje half day. Aku masuk lambat okey sabtu hari tu. Suka-suka hati macam company sendiri huahua
Balik keje around 1pm ++. Nak pergi Puchong, sepupu buat kenduri 3 in 1. Kenduri nak sambut puasa, kenduri aqiqah dengan kenduri hari lahir anak dia

Mama baba dengan makcik dari Melaka ni gerak pagi. Aku gerak lepas asar, sebab balik kerja membuta dulu kan. Huahuahua dasarrrrrr. Sampai Puchong dalam pukul 7pm. Biasa lah slow motion driver gitu. Kereta banyak ok kat highway. Mak kan berhati-hati sangat

Kenduri start lepas Isya'. Aku sampai-sampai terus goreng ayam. Kelasss
Malas nak tukar baju kurung, pakai je jeans dengan shirt sampai malam. Lantak. Duduk belakang je pon. Sape yang nak tengok kennnn

Lepas Isya' orang-orang kampung, orang masjid/surau dengan budak-budak Tahfiz dah start sampai.
Baca Yaasin dengan tahlil, so semua guest pon menjamu selera. While the guest dok makan-makan, ada persembahan Qasidah from budak-budak Tahfiz. Best sangat




masa ni budak-budak tahfiz tengah nyanyi Ya Hanana. Masya Allah sedap sangat




makcik-makcik dan gadis-gadis duduk belakang. Masa ni around 10pm tetamu tengah makan-makan lagi. Ramai lagi guest. Aku adalah lapar gila dan mengantuk gila. Yela last makan masa lunch kot. Pukul berapa tu hoih




yes akhirnya dapat makan. Jangan nak sound makcik makan banyak. Lapaq ok. Kebuluran tahap apa ntah. Tapi amik nasi sket je pun. Kasi tibai lauk banyak huahuahua. Yes menu adalah best sangat. Kari itik, ayam  goreng, dalca kambing, sambal tenggiri petai, salad telur, ikan masin, sambal belacan, tempoyak. kuih-muih banyak gila.

Favorite adalah salad telur tu. Sedap gila. Tempoyak pon terbaik. Mak aku bengang aku makan tempoyak. Huahuahuahua




balik melaka pagi semalam. sebab tengah hari semalam pon ada kenduri. yes jalan adalah lengang. tapi jerebu boleh tahannnnnn. feeling nak pergi genting lah aku semalam ye





haih bila lah nak menghilang jerebu ni. Sakit dada weh. Asyik batuk je kan. Semalam pon teruk gak. Tak bukak langsung pintu tingkap kat rumah. Bau asap everywhere. Hari ini ok sket. Jalan pon lengang. Sebab sekolah kan tutup. Suka mak aku. Boleh dia melayan itik ayam kat reban je kan. hahaha


lets klik !!

13 comments:

duniafana said...

wah sedaaap!jaga kesihatan ok

JaSSNaNi said...

assalamualaikum lya...
pandai budak2 tahfiz kan.. :) syahdu je, sama cam buat kenduri aqiqah fiyya 3 minggu lepas.. 60 budak2 tahfiz berhampiran datang.. mmg sedap sangat nyanyian zikir diorang..
melaka dah teruk.. sama cam selangor..

makcikkantin said...

lama juga tak jenguk lya dah tukar nama.....ok la tu tukar angin kan.

redza said...

semoga jerebu akan hilang secepat yg mungkin

Knor said...

mmg akak confuse pun

lya rupanya..menarik nampak matang sikit..heheh

makn tetap adakan..sedap tu..

mesti sedap qasidah anak2 tahfiz.ya hanana tu fev muhammad..hari2 pun nak berqasidah

Dr Singa said...

ok

dah klik

:)

Masni Syafie said...

jaga kesihatan...
qasidah dari pelajar tahfiz..masyaAllah...
i follow u...=)

Kakzakie said...

Jerebu pun sebab dah dirancang majlis tetap nak juga buat ye tak Lya..

Makan sedap mana boleh tolak kan Lya:)

Tempat kakak sekarang ni tengah hujan sikit Lya harap dapat kurangkanlah sikit jerebu.

nur anis said...

Bau asap kan..rasa sesak je bila sedut nafas...

C.M.A @ CikMoonAdnan said...

huhu feeling konon cam kat cameron n genting higland.. tp sesak napass..huhuhu... sedeyyy

MaDiHaA a.k.a Ratna said...

dah bertukar ye? bagus2... tgk benda yg sama pun jemu juga kan..

bestnya nasi berlauk tuu... aduh.. lapar nasik.. kes tak mkn nasi lunch td.. badan letih baru sampai dr kg kul 1 pagi tadi... letih giler ni.. nak keluar pun malas.. lunch time membuta je kat opis.. tu yg kebulur.. hihi..

♡ m.a.w.a.r_ b.e.r.d.u.r.| ♡ said...

saya pun suke lagu Ya Hanana tu ..sedap

♡ m.a.w.a.r_ b.e.r.d.u.r.| ♡ said...

saya pun suke lagu Ya Hanana tu ..sedap