Thursday, June 13, 2013

Mona Ikan Bakar, Komalaut Kuala Perlis

Assalamualaikum

Bersambung entry Perlis
So lepas makan laksa kak su tu, balik hotel membuta, malam tu baba ajak keluar makan lagi.
Aaaaaaaa letih tau tak makan. Kenyang earlier makan laksa pon tak habis lagi.
Tapi kang sebelum bapak den amukan, sebab dia nak makan seafood kuala perlis, moh la kita p

Aku kan stay kat Putra Brasamana, depan hotel tu Laman Brasmana kan banyak gerai seafood. Tapi, kau tau je lah kan cuti sekolah, tak nak plak padat tempat tu. Tengok kete parking pon seram. Punya banyak. Eh tak kuasa lah aku kan nak meredah nak tunggu order lama. Mengantok ok

So decided pergi Komalaut je
Bagus tak ramai orang. Agaknya semua tourist pakat makan kat Laman Brasmana tu kot. 



KomaLaut
(Kompleks Makanan Laut Negeri Perlis)
02000 Kuala Perlis, Perlis.




weols pilih nak makan di Mona. Mona ni ada jugak kat Laman Brasmana tu




then baba suruh pilih seafood. yang penting mesti ada ikan




baba yang sentiasa semangat bab makan. semangat yang diturunkan kepada anak-anaknya huahauhauhua
kau tengok mama. dia bab makan memang fedup. masa baba cakap nak keluar makan, mama dah stress. huahuahua




order cucur udang. sedap gak sebab panas-panas and still crunchy cucur tu




pasemboq. waaaaaaaa I want pasemboq padang kota tau dak ! this one can't fulfill my satisfaction




kuah cili untuk sotong, sambal belacan dengan ayaq asam




ni adik bujang punya favorite. sampai 3 ekor pilih. dah lah besar. mama baba makan sket je pon. aku dengan adik bujang lah tukang membedal. sedap sukaaa




kailan goreng biasa takde nya ikan masin mama marah. haha




tomyam. erk. tak best sangat kot. first assumption nampak tomyam ni macam pedas kan. tapi tidakkk. Manis sket uhuk uhuk uhuk. Tapi tak kedekut bahan. Baguih.




siakap bakar. sedappppppp suka weyh. biasa weols ni kalau makan seafood, balik2 tiga rasa, bakar kosong. kali ni aku yang order, hambek bakar gini. ni panggil bakar apa ntah. lupa. tapi sedap sukaaa

itu je. stay semalam kat kuala perlis, esoknya check out then gerak ke padang besaq
next entry
bye


lets klik !!

12 comments:

Amalina Hussain said...

wahhhh....sodapnya makanan makanan...buat den lapo je..hehehe..

♡ m.a.w.a.r_ b.e.r.d.u.r.| ♡ said...

nak siakap bakarrrrrrrrrr...sodap weyhhh

Kakzakie said...

Betullah kalau biasa siakap 3 rasa dan stim, kena bakar macam tu nampak yummeh!!

Knor said...

mmg sedap pun terliur sgt ni...ni mesti kaki jln2 suka cari mnkn..

kami kan lya..tong kecik2 semua.ikan seekor tu boleh je mkn 6 org..tu pun tak habis..

redza said...

siakap bakar tuu!!!sedap weii!!!!

C.M.A @ CikMoonAdnan said...

bagusnya baba..rasa nak join jadi anak angkat bulih tak? hehehehe

untung2 dapat pegi makan sodap2 je.. pilih je apa mau... hehehehehe

MaDiHaA a.k.a Ratna said...

best wehh.. jenjalan penang... bab mkn2 tu yg akak suka... ngapa mak tak suka? mesti mak tengah diet.. hehe..

sudipVSsenduk said...

Boleh tak lepas ni letak gambar makanan yg langsung tak mengancam dan menggugat jiwa & raga.. boleh?

fairus said...

MACAM MANA DENGAN HARGANYA? SAMA MACAM MELAKA ATAU LEBIH MURAH?

JaSSNaNi said...

assalamualaikum lya..
semua menu tu sedap2 belaka.. teliur tengok... yg paling best kalau belah utara tu mesti la pasemboq kan...

wahida said...

sotong tepung feveret sampai bila2...

Amanda Suria said...

semua suka..tp tomyam tu nampak macam sedap la...akak tgh plan trip Perlis...boleh masukkan dalam list ni...