Friday, June 21, 2013

my food trail

Assalamualaikum

Salam Jumaat. Jerebu kuat ya hazab hari ini. Huh *pakai mask*
Tak tau nak update apa. Aku tengok banyak plak gambar kat hdd ni yang tak di separate-kan ke dalam folder yang sepatutnya
Banyak pic makanan je huahua
Kenapa mesti mengaitkan snap gambar makanan dengan mental? Tak paham ahkak
Ahkak tak mental ok. Ahkak masih waras dan melakukan kerja dengan bagus. Wargh matiklah market diri puihh

So layan je lah my food trail hihi
Dah macam tajuk food show kat AFC lol



sekarang nak merajinkan diri bawak lunch box. pagi-pagi bangun masak. rajin tak acik
nasi + sayur kobis telur + sambal ikan merah



lunch box lagi. sayur cendawan berkarot + sosej masak oyster




pada suatu hari makan tengah hari restoran berhadapan dengan Menara Taming Sari. Nasi secoet, lauk daging masak black pepper dan sayur campur ada tofu. Total damages RM 8.30 (campur teh o ais limau) akak terkejut tetapi pasrah nasib baik sedap




roti telur garing sedap somewhere in Perda, Pineng




akak terlebih rajin menghasilkan agar-agar dragon fruit



mama yang hebat masak serawa durian, hari pertama makan dengan pulut





hari kedua makan dengan roti. super lazats



luncheon dengan member office di Restoran Ikan Bakar Lido, di Limbongan. Tapi makan set asam pedas. I took asam pedas tetel. woohhh lazats !



tomyam campur menggunakan paste beli kat padang besaq. best dan pedas




lempeng daun bawang dan sambal ikan bilis super pedas. air tangan ahkak




rambutan pokok yours truly. sebelum pak lotong pak monyet pak tupai datang menyerang, ahkak dan mak ahkak dengan effective nya dah petik dulu. kahkahkah padan muka kau tak dapat makan rambutan ahkak




kenduri maggi di office bila sifat malas nak keluar lunch berleluasa





akak suka brain-brain


 favorite breakfast ahkak. paling senang. roti bakar dan sapu butter. Jalan 3 keping




juga sejenis breakfast pemalas. cheese sausages dan chili thai sauce




pada suatu hari, akak selsema dan batuk. tapi akak masak sambal bilis petai. lidah akak kebas tidak boleh rasa. lalu akak terlajak letak gula. maka terjadilah sambal petai manis. huahauahua



hari ni melaka jerebu menggila ! aku pon dah batuk menggila gak ni

lets klik !!

7 comments:

Knor said...

wah2 lya...macam2 dah masuk perut yea...

Dr Singa said...

tang serawa derian tu yang kecur air liur..
yang lain tu pandang sebelah mata je...

♡ m.a.w.a.r_ b.e.r.d.u.r.| ♡ said...

saya pun ske bran-brain :)

Kakzakie said...

Walau semuanya sedap tapi kakak rasa bawa bekal itu terserlah kebersihan dan sedap airtangan sendiri. Boleh sukat banyak mana nak makan pun juga.

Kakak hari-hari bawa bekal Lya...

redza said...

serawa durian tuu!!sedap tu

Mysara Ab Rahman said...

mai klu keje suka bwk bekal..hee...akak ni wt kite lapar je tgok makanan yg sedap2..dh la ngah mnuggu wkt rehat ni...
em...teruk kn jerebu..tgok perkmbngn cm mkin teruk je

C.M.A @ CikMoonAdnan said...

tu laa bila kita amek gambar makanan je.. dorang kata kita mental.. kita tak mental hokeyy... haha

sebenarnya.. dorang yg mental..sbb sakit jiwa bila tgk kita tayang pic makanan kat dorang.. keh keh keh...