Tuesday, June 11, 2013

Perlis with Love & Kak Su Laksa

Assalamualaikum

Lama kan menyepi. Hakhakhak poyo. Last week memang malas nak update blog
Pastu jumaat - ahad plak pergi Utara
Jumaat pagi gerak. Tak plan pon nak ke Perlis
Sebab nak hantar adik bujang tu balik UiTM Pineng je
Bila masuk je Pineng, baba suddenly said, ok shoot pergi Perlis
wuhuuuuuuuuuuuuuuu
SUKAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAA

sebab dulu kan aku matrikulasi arau 2005/2006
Gila lama gila rinduu perlis. Berapa tahun dah tinggal
Masuk je pintu gerbang Perlis tu terus mak aku sound, "dak along dah teringat kenangan lama dia dulu tu. nangis nak kene tinggal jauh"
heh hello, bila plak aku nangis ni. cover line wahahaha


ni somewhere in Pineng kot. Pergi naik Myvi. Aku paneh je hati. Kau tau la Myvi bonet sempit. Pastu time balik barang penuh sampai kat kaki. Sakit jiwaaaa

me and Mummy tokey kat belakang. Adik bujang drive. Best jugak jadi boss dok belakang ni. Selalu drive je. Tapi tuh la, sebab dah selalu drive, bila dok belakang asik melambung2 nak muntah mak




hai cik bibah. mana ntah Hutan Kampong ni. Kedah kot




terpaling suka tengok scenery paddy fields. cantik sangat



okey ni kat Perlis. on the way nak ke Kuala Perlis masa ni. best gila sawah tepi jalan gini je. kalau aku solo travel, aku berhenti kete tepi jalan tengok sawah. hahaha jakuns



ni Kuala Perlis. Jalan-jalan before check in hotel. Penuh weekend orang dok tepi kuala ni. Tengok sunset kot


then pergi check in hotel dulu. We stayed at Putra Brasmana Hotel Kuala Perlis
After check in, pergi cari laksa. baba nak pekena laksa
Padahal earlier dah makan dekat R&R Gurun. Kenyang lagi.
Tapi permintaan ibu bapa jangan di mungkiri ye hahaha



Kak Su Laksa Kuala Perlis
No. 97, Jalan Siakap 1,
02000 Kuala Perlis, Perlis.


me baba and mama



me adik bujang




mine. orang melaka makan harus nak cili potong. baru berdesit. aku ni kang makan kalau tak pedas cepat muak hoih



so komen saya, mee laksa tu sedap. kuah dia mula-mula aku macam pelik. sebab kita biasa makan laksa kuah dia macam laksa pineng tu kan. ni kuah warna gini. dia punya kuah tu halus. biasa kan rasa ikan ketul-ketul sket. ni mungkin blend halus ke apa ke. mula-mula pelik. tapi lama-lama sedap. licin jugak. haha. pastu kawan aku kata kuah dia letak santan. woo patut warna gitu



pencinta tegar laksa. tengok pinggan la kering ke tak. haha

pas makan, terus balik hotel sebab dah Maghrib kan. mandi sembahyang terbungkang tidoq
pastu malam keluar dinner pulak. arghhh ketat perut


lets klik !!

14 comments:

Dr Singa said...

tu diaaa..
keluar nama penuh diaaa...

Kakzakie said...

Makan angin kalau dgn family seronok dia lain Lya. Apa lagi kalau mama/papa ikut sama best:)

Kakak pun suka laksa tau.. terliur tengok laksa bergulung dlm pinggan

wahida said...

amboi sedapnya laksa tu nok...
alamak, rindu perlis la..mkn seafood tak kat kuala perlis?

dear...jgn lupa email details kat arel_121205@yahoo.com tau

♡ m.a.w.a.r_ b.e.r.d.u.r.| ♡ said...

pergh...telan air lio tengok laksa...yummy .....

Knor said...

dah lama tak mkn laksa..kenapa tak ajak akak sekali..

fairus said...

TAK PANDAI SAYA MAKAN LAKSA.. PERNAH CUBA TAPI TEKAK TAKLEH TERIMA..

ainnoraini said...

kakain tahun lepas bln dec..jln2 keutara, abih jugak semua tpt gi jelajah...

NM02 said...

kawe terignin beno nak sampai perlis. pastu nak masuk hatnyai... bestnyer...

redza said...

sedap wei!..terliur tgk laksa tu

sudipVSsenduk said...

tak pandai makan laksa.. huhuhu

lizz said...

ermmm sedapnyer laksa...terus rasa lapo ni...

Mysara Ab Rahman said...

jauhnyer berjalan...kte lum penah smpi perlis g...laksa tu msti sedap kn? sbb pior dr sane..hee

duniafana said...

tak penah sampi lg...nk p nnti

JunAina said...

Ehh2 sejak bila pulak laksa perlis letak santan ni dik...ehehee...