Wednesday, June 26, 2013

Teguran lalu tukar menu

Assalamualaikum

Berkenaan entry lepas, makan spicy chicken mcwrap itu, minta maaf lah ye kalau ada yang terasa dengan tindakan akak makan mcd itu. Sebab akak dapat komen dari anon. First time jahhh. Terkezut akak hiwhiwhiwhiw




Anyway, thanks for your concern and reminder. I totally appreciate it, and at the same time will take your comment as lesson. It was my mistake and my bad.  But, I don't think should use "anonymous". Sebab reader aku ni ulang alik sama je. So, mungkin kalangan reader je yang bagi teguran ni. No matter who you are, thank you. *hugs*





So, akak tukar menu. tako pasar malam masjid tanah. kalau aeon tako tao kan. hah pasar malam tempat akak nama dia takoboy. kelasssssss dan sedap sangat. 4 ketul RM 3.50

tapi itu lah, tak di handle with care, tunggang langgang tako ai. Tapi tetap lesap masuk perut mihmihmih



lets klik !!

18 comments:

fairus said...

ALAMAK.. SAYA PUN ADA KOMEN JUGAK.. TAPI YANG ANON TU BUKAN SAYA TAU.. SUMPAH.. :)

Dr Singa said...

hok alohh...

letak ah namaa..
apesal letak anon...

♡ m.a.w.a.r_ b.e.r.d.u.r.| ♡ said...

hurmmm.... pada pandangan saya lah kan ? kenapa letak Anon? lagi satu saya rase tak salah kot makan McD sekali sekala ? bukan bermaksud kita sokong Yahudi? habis pekerja McD yang melayu / islam yang cari rezeki halal kat McD tu kita tak patut bantu ke ? salah ke diorang keje kat McD ? hurmmm.. jadi perbuatan memboikot McD tu betul tak salah ..tapi kalau tak boikot pun misti ade alasan dan niat yang tersendiri kan ?

JaSSNaNi said...

pada pandangan saya pulak... tak baik niat boikot memboikot tu.. mana budak2 lepas spm pergi.. kalau tak keje mcD, kesian diorang.. baru nak belajar cari duit.. dah org pandang serong sbb deme keje mcD, pizza, kfc.. kesian kan.. anak2 kita pun nanti, mana tau.. takde rezeki lain kot2 dapat keje sana buat permulaan.. hmmm..

tako tao tu murah la.. 4 pcs rm3.50, kalau kat area sini 4 pcs rm5/-

Knor said...

akak mmg boikot..mmg tak pernah masuk pun..lalu je..

betul juga apa yg ano tu tulis..harap kita positif2kanlah ye..

kita ikut apa yg baik tak salahkan..mmg yahudi punya..dana yg terdapat di situ..mmg dia sumbangkan untuk membeli senjata api..untuk membunuh org2 Islam...terutama di palestin..1 sen bersamaan satu peluru untuk 1 org islam.

apa yg akak bacalah..

n@D3iR@H said...

takot sbb tu menyamar..tah hape2, blog cume nk kongsi aktiviti harian kite jer...so...boooo layannnn..xsuke jgn bace..kan..kan..kan..

MaDiHaA a.k.a Ratna said...

kelasssss.. pasar mlm pun ada jual tako eikk.. akak jarang pegi pasar mlm.. asyik berkejar nak balik rumah cepat je.. sbb lepas jemput anak blk sek agama sampai rumah nak hantar pi mengaji plak.. tp semalam sempat bwk anak2 gi pasar mlm sbb smlm sek agama kat sini masih tutup sbb jerebu... jd bolehla lalu jalan dekat & singgah pasar mlm.. seronok anak2 paw ibu dia nak beli mcm2.. heheheee...

redza said...

sabar jela dgn teguran itu

Kakzakie said...

Shock!! but kakak noticed Lya very cool person:)

Mula kakak ingat kuih tako yg hijau dlm pandan empat segi tu Lya. Tapi kalau ini kakak panggil takoyaki, ini anak-anak kakak suka benar...

(Lizz) http://haslizalizz.com/ said...

sabar jerlakan..eh saya pun suka gak ngan tako ni...kat tempat saya jual dalam 4.30 macam tu

Azian Elias said...

for me dear, boikot tak salah kalau mmg itu utk kebaikan ummah.. esp pasal anak2 palestine kita.. kalau org kata kesian kat bdk2 yg kerrje kat situ, tp percaya lah kepada rezeki ALLAH.. bukan kita yg bagi.. tapi ALLAH.. akak mmg dah tak pernah ke McD, bukan setakat massa boikot.. tapi mmg sejak dari mula sebab tak nak anak2 makan fast food. KFC tu pun mmg tka pernah masuk since 10 years ago.. kalau ada just beli bawk balik makan kat rumah..apa2 pun itu terpulang memasing...:-)


apa2 pun i salute u.. makan tako lagi sedap ye. heeee..

Acik Erna said...

assalam lya..nanti lama2 lya tau la sape yang bagi teguran tu.
acik tak pernah makan makanan 'tako'ni..lain rupanya..yang acik tau..kuih tako yng manis tu

Amalina Hussain said...

sabar ok..btw tako best! ;)

Anak Pak Muin said...

yaa.. takoyaki yg best!! :D

deno said...

deno makan mcD.. tapi tak bermakna deno sokong yahudi.. tak boleh nak hukum org mcm tu.. pastu bukan makan selalu.. 4 bulan sekali kot

btw, tako tao tu peberet deno tau.. sedap!! hanya di jusco ada.. so kalau ke kl/ jb je la dneo bleh makan.. hihi^^

Alia Laila said...

Waa pasar malam kat sini takda jual tako pun. Dekat Tesco sini ada, tapi segan nak pergi beli taktau nak cakap macam mana hahahaha xD

Rozaq said...

takoboy ek mmg sedap lahh mmg dah x nak gi aeon lagi jauh hahah

Rozaq said...

ah ah lah takoboy tuh sedap tepong dia dgn mix dia aduhhhaii mmg sedap nak mimpi2 sy xyah gi aeon lagi jauh..