Tuesday, July 2, 2013

BBQ - Familia Bonding Time

Assalamualaikum

Lepas kenduri siang tu, malamnya kami buat makan-makan *makan lagi pengsan*
Ada buat BBQ sket, pastu panggil abang satay motor. 
Sape ada tengok Majalah 3, 2 ke 3 minggu lepas ntah. Yang pasal satay tu. Yang satay motor tu, orang kampung den la. Memang dari kami kecik dia jual pakai motor. Dan satay dia memang sedap sangat. Isi ayam/daging tebal. Pastu satay daging lembut je. Super lazats. Kuah kacang dia best. Manis-manis pedas gitu

Aku tak tau bape ratus cucuk baba order kat dia. After maghrib dia sampai, start bakar kat situ, kat motor tu la (gambar di bawah), pukul berapa ntah siap. Yang pasti, satay 1 tong tu. Hahaha gila banyak. Penat makan huhuhu 

Menu-menu lain adalah ikan siakap bakar, cencaru bakar, otak-otak, sosej bakar, bihun singapore, nasi goreng kampung pedas gila, sotong goreng tepung, kerang bakar sambal (bakar dalam aluminium foil), putu mayam & serawa durian (leftover kenduri)

Jemputlah layan pic ye. Aku dah combine kan. Kuasa nak upload satu-satu. pemalas lipas namanya




satay motor. ni kalau orang masjid tanah/tanjung bidara/pengkalan balak/londang/kuala sungai baru dan sekitarnya tak pernah rasa, rugi hoihhhhhhhhh. Nak no fon aku boleh bagi. hehehehe




aktiviti bakau membakau



baby kenyit mata + the lazats satay dan sotong goreng tepung + bakau membakau lagi




sotong tepung + super duper lazats satay + kerang bakar sambal + cencaru terbakau + others menu





table for hungry people




familia



familia
baju oren budak demam gatal-gatal 1 badan. mengamuk je keje dia 




familia




baju merah adik bujang encem ite tuuu puihhhhh haha


I love my family



lets klik !!

14 comments:

redza said...

satay, siakap bakar, cencaru bakar, sotong goreng tepung pergh!!!!

Qashmere said...

Bestnya BBQ macam ni..

dear xila said...

pesal buat kami terliuq? ;p

Knor said...

wah..wah asyik mkn aje korjenya..

kenal pak satay tu..kat tv le..

meriahnya..happy gitu..

MaDiHaA a.k.a Ratna said...

bestnyer..
lama kitorang tak berBBQ..

Kakzakie said...

Now kakak understand more and more reasons why you should love your family:) Salute kakak dgn satu tong satey tu Lya!!

nur anis said...

Syoknyaaaa makan...

man said...

behnya makan satay..sila lah dtg ke blog sy..http://ajax85.blogspot.com

fairus said...

RASANYA BARU PERASAN BUAT KNDURI, NI BUAT BBQ PULAK.. TERBAIK.. :)

deno said...

nyum3!!!!

Elya Roza said...

besar family!@

Dr Singa said...

kenduri lagik!!


salam Ramadhan Lya!!

Amalina Hussain said...

meriahnyaaa....dan terliurnyaaa bila tengok satay satay..;)

JuadahMalaysia said...

Ada tgk majalh 3 tu. tak sangka ada org bisnes sate atas motor dan jual keliling kampung ya.