Friday, July 12, 2013

iftar day 2

Assalamualaikum

Dah masuk hari ketiga puasa
Tiap-tiap hari pening kepala. Adakah sebab melampau minum nescafe/kopi
Sebab tak nak mengantuk di siang hari. So time sahur mesti bedal nescafe/kopi. huhuhuhu



ni menu iftar semalam. alhamdulillah. cukup dan tak membazir. sekali lagi berjaya menawan godaan bazar ramadhan

ikan keli sambal cili padi, sayur kubis, onde-onde, keledek goreng
lauk mama masak. kuih-kuih adik buat. dia baru habis study. belum start cari kerja. so jadi bibik kat rumah. I told her, 1 hari 1 kuih ko mesti buat untuk berbuka. hahaha. so far 2 hari dah dia buat. tengok lama mana bertahan minah tu. takut esok kuih tunjuk je kikiki

1 faktor aku tak jejakkan kaki kat bazar adalah panas. Balik kerja tu matahari petang uihhh kemain memancar. All the way nak balik rumah, aku kene tempuh 2 kawasan bazar. 1 di klebang, 1 di sungai udang. paling naik darah kat klebang. dia punya jammed, rasa nak hantuk kepala kat stereng. dugaan berpuasa kan. dah la aku memang jenis tak penyabar.



pagi tadi dapat sample biskut raya, office mate bagi. sepupu dia kot yang buat. tapi aku jarang order biskut2 raya ni. sebab memang buat sendiri. kalau kerepek ke memang aku laju sket.

oh ye. dah order pon kuih raya. karipap mini. favorite. hihihihi tiap-tiap tahun mesti order online kat page Kerepek Karipap . Sedap. Order 3 pek. Dah transfer duit semalam. Mintak dia courier 22July. Tak nak awal-awal. Takut habis. huhuhu

Kalau nak order, silalah ke page Kerepek Karipap. Ku jamin sedap okeh. Kalau tak, tak kan tiap-tiap tahun order. promote jap. hihi


lets klik !!

16 comments:

♡ m.a.w.a.r_ b.e.r.d.u.r.| ♡ said...

kat office ni pun banyak sample kuih ...

rATu kEBaYA said...

opis akak pun banyak sample.. tapi b4 puasa lah dapat.. dah habis bedal pun.. hehehe...

mmg malas nak ke bazar.. lagi2 nak berasak2.. letih di buatnya.. tp esok lusa tak taulah.. hehehe

atty's said...

kty pun .. kalu beli pun kerepek je lah beli.

redza said...

pergh! ikan keli..peberet aku tu

Cida de' Nuanza said...

bestnya tgk ikan keli..
hihihi..semua nampak best kan di bulan puasa ni

Kakzakie said...

Kakak pun jarang menempah. Kalau boleh nak buat sendiri tapi kalau nak beli tempat kakak pun senang banyak tempat ada..

ainnoraini said...

kuih raya kakain beli jer..kalau rajin sikit baru la buat..tp yg senang2 jer..

Ratu Hatiku said...

mcm sdp jerk ok nk terjah nnt page tu. Tq share ya.

fairus said...

TENGAH2 HARI NAMBAK GAMBAR MAKANAN.. ERM.. DUGAAN..

BUNDA a.k.a KN said...

salam ramadhan dari bunda

JaSSNaNi said...

assalamualaikum.. tengok ikan keli sambal tu.. terliur terus... lepas tu keledek goreng.. aduhhh.. tak sabar nak balik umah nak cari pisang.. saya minat pisang goreng cicah sambal kicap.. aduhhh sedappnya.. :D

MaDiHaA a.k.a Ratna said...

akak pun sama.. belum lg singgah mana2 bazar.. blk rumah kelam kabut masak berdua dgn en. suami sbb dia keje mlm.. sempatlah msk bila berdua cepat sikit.. kalau dia keje siang rasanya kena gak akak singgah bazar beli kuih2 sikit utk berbuka sbb takut tak smpat nak msk sblm berbuka.. maklumla.. ikan, ayan nak defrost pun ambil masa.. kalau sempat pun maybe goreng2an jelah mcm mee, nasi, cucur.. kalau nk mknnasi mmg tak sempat siap kalau buat sorang2..
baguslah kan tak membazir dibln puasa ni.. berbuka ala kadar je..

potpetmama said...

Aini...woo sedapnye onde2 tu..

YanaUjang said...

ko terer buat keli sambal meh?? favvy aku tuh..tp sumpah aku xreti langsung masak keli.. -.-

raya sok ko msk tuk aku bley?? *tiba²* :p

Knor said...

suka sambal keli...sayur kobis..sesuai benor

Azueriena Norash said...

salam ramadhan....Azue suker pergi bazar ramadhan...tapi beli mmg x mmbazir lah..tiap2 hari kalau bleh nk try bazar lain2 hehehe...

tapikan smlm terkena jugak beli lauk telur itik rm5 2 ketoii...raser mcm mahal giler...huhuhu