Monday, July 8, 2013

Kari Kepala Ikan Deen @ Port Dickson

Assalamualaikum

Hai bertemu lagi dalam rancangan jalan-jalan cari makan tengahari. Hihihi
Cepat-cepat update before puasa ye. Kang tak pasal-pasal kecur liuran
Semalam, pergi jalan sampai PD cari lunch. Baba dah inform earlier yang before puasa dia nak pekena kari kepala ikan kat PD. hihihihi

So around 12 tu dah keluar. PD dengan rumah aku dekat je. kalau ikutkan 30 minit + dah sampai. Tapi kau tau lah ahad, ramai yang berkelah mandi laut bagai kat PD tu. Punya banyak kereta, jammed boleh tahan. Huhuhu




Baba drive depan. Iols follow belakang. Sebab tak tau kedai dia tang mana. Aku tak pernah sampai kedai tu lagi




Ya ini dia ! Betul-betul kat pekan PD. Depan dia stesen keretapi tu. Tapi takde keretapi lalu dah kot. 




minggu ni adik balik dengan kawan dia. so angkut sekali bawak p makan




baba and mama




yes ! kari kepala ikan. besar weh kepala dia. by the way, anak-anak ni bukan reti sangat makan kepala ikan. nak-nak beso gini. so anak-anak cekau isi je mihmihmih



papadom. mintak 2 pinggan. langsai




ni adalah bawang, timun dan cili hijau curah kicap perah limau. perghh best



sayur amik 1 jenis ni je




tambah telur dadar

 


sotong goreng rempah. ada ayam goreng rempah gak. tapi sampai dah lambat. so no pic. sedap !





serang !!!!!!!!!! aaa kari dia memang nalarekek ! memang best




omnomnomnom




 kamilah pemakan kepala ikan




kepala ikan dah hilanggg tidakkkkkkkkk




after makan. sembang-sembang kasi makanan turun dulu. 




makcik tembun yang kekenyangan. tu bau tangan, perghh bau kari. sampai petang tak hilang walaupun dah basuh pakai protex. huhu


Total damage = RM 116. Mahal sket la but worth it. Memang sedap !


Kesimpulan:
Foods: ****
Service: ****
Environment: ****
Price: ***


Restoran Deen Berjaya
Kari Kepala Ikan Deen
Lot 1208, Jalan Lama Bandar Port Dickson,
71000 Port Dickson


lets klik !!

15 comments:

Shaqir Ir Manz said...

warghhhh best nya... terliur tgok... kari nya nampak pekat... omnomnomnom

redza said...

perghh! kepala ikan...sedap weh!!

fairus said...

SAYA TAK PERNAH MAKAN KARI KEPALA IKAN..

JaSSNaNi said...

kalau sedap kan.. apa salahnya... kan kata kepala ikan tu.. jual fresh pun mahal... lagi lah yg dah di proses kan.. of coz lah.. lagi2 sedap...

Qashmere said...

Semua nampak sedapppppp

Dr Singa said...

tang bau kari mamak lekat kat tangan tu yang tak tahan tu!!
spray perpium banyak2 kali pun tak hilang!!!

♡ m.a.w.a.r_ b.e.r.d.u.r.| ♡ said...

alaaaaaaaaaaaaa..... gurlpp..... sedapnyaaaaaa

Kakzakie said...

Baru betul-betul kari superb Lya sampai dah cuci tangan pun bau masih tertinggal...

Knor said...

SUKA KARI..

MMG LE LYA..SAMPAI ESOK PUN TAK HILANG BAU TU..TARUK LE KLOROK..HE~

JGN MARE YE LYA..

SELAMAT BERPUASA :)

MaDiHaA a.k.a Ratna said...

pheww.. kari kepala ikan mmg terbaikklah...

wahida said...

aku peminat tegar kari kepala ikan nok...

masa duk PD dulu, suka jugak dtg sini...ada gaji, kita mai sini...kari dia mmg sedap...tapi a bit mahal...

JunAina said...

Itu baru betul2 kari kepala ikan, bau payah nak hilang.

gadisBunga™ said...

hamboih. hamboih hamboihhh! tuh cili kicap bawang tuh...appetizer tuh! hahaha!

JuadahMalaysia said...

huh..meleleh.
Ni kalu dpt tau mr suami, mesti dia asyik dok ajak pi mkn kari kepala ikan.

sya pulak terliur tgk bwg,cili curah kicap tuh. tambah2 kalu dia guna kicap kipas udang..hehe

deno said...

perghmgg best!!! terliur jap