Thursday, July 18, 2013

list down biskut raya

Assalamualaikum


- ni biskut raya yang aku buat tahun lepas haha -

Hari ni dah hari ke 9 berpuasa kan. kalau terawih malam ke 10 lah ye dak
Aku tengok ada kawan-kawan bloglist yang taiko memasak ada yang start buat biskut raya
Oh tidak ! Aku punya mood nak buat biskut raya belum sampai. aaaaaaaaaa lambatnya mana terbang mood aku ni

Mula-mula berangan nak start weekend ni. Konon. Sah pemalas memang cancel terus. Barang pon tak beli lagi. Biskut apa nak buat pon tak list lagi. Tapi sekarang ni dah list lah. Ada lah 4 - 5 jenis. Antaranya biskut coklat chips, badam rangup, biskut telur rebus (tak pernah buat. kali ni nak try), biskut dahlia, cornflakes madu

Aku rasa tiap-tiap tahun biskut aku sama je. Kalau try baru pon 1-2 jenis je hahaha. Punya pemalas. Bukan apa. Kalau dah sekali buat, then sedap, so mostly akan buat yang tu je la. Pemalas nak tanggung risiko amik resepi macam2 jenis sekali time aku buat rasa hampeh. Hahaha. Mostly aku suka biskut berasaskan almond

Next week lah kot baru start. Bila ntah beli barang pon tak tau. wuwuwuwuuwu -_-



lets klik !!

18 comments:

potpetmama said...

wah baguslah dik, tiap2 tahun buat kuih raua sendiri..akak masa anak dara camtu gek..bila da kawin da malas semua cap tunjuk

Dr Singa said...

akak tunggu gambar beskut telor rebus!!

♡ m.a.w.a.r_ b.e.r.d.u.r.| ♡ said...

biskut dahlia tu semprit ke?

redza said...

selamat berjuang di dapur

MaDiHaA a.k.a Ratna said...

bestnyer dah ada list biskut raya...
akak skrg pemalas betul nak buat biskut raya.. kena tunggu anak dara akak balik asrama la ajak dia tolong baru cepat sikit siap.. kalau buat sah2 kena buat 3 balang.. utk sendiri, mertua & mak...

Knor said...

tunjuk@ aje..kalau mood belum sampai..

JaSSNaNi said...

akak pun tengah memikir nak buat biskut apa.. kot2 nak jadi biskut kompleks je kot.. lepas tu nak wat kerepek bawang..

Knor said...

p/s ha ah blend aje n tapis..lps tu masukan sebiji asam boi...sedap di minum sejuk2..yg batuk faham2 ajelah ye..

Kakzakie said...

Kakak biasa buat seminggu nak raya baru buat Lya. Tapi tahun ini macam malas aje mungkin kakak beli ajelah:)

Hidayah said...

hehe..

dayah dah mula buat biskut raya dah..
sikit sikit lama lama jadik bukit gitu..
buat lebih pakej utk ahli keluarga..
:)

fairus said...

TAKNAK JEMPUT DATANG RUMAH KE RAYA NANTI.. :)

Nora Karim said...

bestnya nak projek kuih raya...

Amalina Hussain said...

rajinnya dia nak buat biskut raya..nak rajin jugaklah lepas ni.. hihihih.. ;)

tenku butang said...

hai.. salam kenal,
follower no.635
done follow sini,
jom follow teman yea yunk..=)

http://tengkubutang@blogspot.com/ -->(official)
http://kucenkucenbelog.blogspot.com/ -->2nd blog

eelobor said...

ingatkan hari minggu ni dah nak start masuk dapur jugak la tolong wife buat biskut2 raya....

☆aDihAys☆ said...

xnak hulur-hulur ke kt kite ni? hiks.. :)

wahida said...

biskut telur rebus tu mcm mana nok? serius aku baru tau ni...


aku lagi lah beb, tak pernah buat kuih raya..sedih kan? hahaha...

C.M.A @ CikMoonAdnan said...

huhu..tahun ni xde mood nak wat biskut raya...

meh laa pos kat kita satu balang..hehehehe